vitamin06.gportal.hu
vitamin06.gportal.hu
Men
     
Stemnyes kpes knyv

 

     
Stemnyek
     
Haltelek
     
Italok
     
telek
     
Szveg fordt

Online fordt

 

Szveg:

 

Irny:

 
http://onlinefordito.micom.hu/
     
Finom stemnyek

 

Eredeti tiramisu

Hozzvalk 6 szemlyre:

10 dkg tcsokold,

3 db tojs

10 dkg cukor

kb. 8 cl amoretto /  mandulalikr/

50 dkg mascarpone ( tejsznbl kszlt des, zsros krmsajt )

1 dl tejszn

1/2 dl feketekv

20 dkg babapiskta

2 evkanl kakapor

Elkszts.

1. A csokoldt finomra reszeljk. Forr vizfrdben a tojsokat a cukorral s 6 cl likrrel sr, habos krmm verjk, majd evkanalanknt beledolgozzuk a mascarpont. Vgl beleforgatjuk a tejsznbl vert kemny habot.

2. A kvt a maradk mandulalikrrel sszekeverjk, s s a babapisktra locsoljuk. Fele pisktval egy tl aljt kirakjuk. A krm felt rsimtjuk, s 5 dkg reszeltcsokoldval megszrjuk. A maradk babapisktt, krmet s csokoldt hasonl kppen rrtegezzk. Legalbb 6 rra, de lehetleg egy jszakra htszekrnybe lltjuk. Kakaporral meghinve knljuk.

(Nem szoktam beletenni a tojs fehrjt! Neknk jobban zlik, ha kihagyom s bitonsgosabb is!!!!!)

Tipp: olcsbb, ha tejszn helyett a tojsok fehrjt verjk kemny habb s azt vegytjk a krmbe. Mascarpone helyett nem szott tejsznes krmsajtot is vsrolhatunk. Kizrlag friss tojsokat hasznljunk! A tiramisut likr helyett mandulaaromval is zesthetjk. tcsokold nlkl is finom.

 

Somli Galuska

Hozzvalk 10adaghoz:

8 egsz tojs

160 g kristlycukor

120 g lisz

30 g di

20 g kaka

A srgakrmhez:

1 l tej

8 db egsz tojs

130 g liszt

13 g zselatin

165 g kristlycukor

1 db citromhj

5 g vaniliard

13 cl vz

A szrshoz:

165 g mazsola

165 g di

30 g kaka

A locsolshoz:

130 g cukor

400 cl vz

165 cl rum

A csokiszszhoz:

0.5 l tej

150 g kristlycukor

40 g kaka

10 g liszt

3 cl rum

A dzstshez:

150 g tejsznhab

csokireszelk

friss gymlcs

Elkszts:

1. A tojsokat megmossuk, majd egyenknt /stbe/ tlba beletjk, a kristlycukorral habasra keverjk. Majd hozzkeverjk a lisztet, hrom egyenl rszre osztjuk: egy rsz marad pisktnak, egy rszhez hozzkeverjk a dit, egy rszhez a kakat, majd mind a hrmat egy-egy 20x20 cm-es stlemezre egyenletesen elkenjk. (ha nincs ekkora msik is megfelel, ez lenne az idelis mret)

A kzepesen elmelegtett stbe tesszk s gy stjk ki, hogy a st ajtajt picit kitmasztjuk, hogy a sls kzben keletkezett gz eltvozzon. / Modern stknl erre a mveletre nincs szksg!/

2. Amig a pisktk kihlnek elksztjk a locsolshoz a szirupot.

130g cukrot feltesznk 400 cl vzzel forrni, az elejn egy kicsit kevergetjk, hogy a cukor felolvadjon. A forrs kzben keltkezett habot leszedjk, ha kihlt hozzntjk a 165 cl rumot. A dit s a mazsolt kivlogatjuk, a mazsolt feltesszk hideg vzzel forrni, levesszk s lehtjk. A dit durvra darljuk, vagy kssel megvgjuk.

3. Elksztjk a srgakrmet. a tojsokat megmossuk, klnvlsztjuk a fehrjt a srgtl. A srgjhoz kb. 10 cl hideg tejet ntnk, s hozzadjuk a zselatint. A maradk tejet a vaniliaruddal fltesszk forrni, a citromhjat lereszeljk s a liszttel elkeverjk. Majd ezt a lisztes keverket hozzadjuk a tojssrghoz, kzben  atojs fehrjbl kemny habot vernk a cukorral. Amikor a tej felforrt, hozzntjk a tojssrgs-liszted keverkhez s utnforraljuk. Amikor felforrt, hozzkeverjk a tojshabot, elszr egy keveset adunk hozz s simra keverjk, majd laza keverssel a tbbi habot is hozzkeverjk.

4. Egy tlba helyezzk a /20x20 cm-es/ pisktt s a rumos sziruppal jl meglocsoljuk, majd erre a krm tbb mint egyharmadt kenjk. Majd a di s mazsola keverknek felt rszrjuk a krmre, rtesszk a csokis pisktt, picit megnyomjuk, hogy hozztapadjon, majd jbl meglocsoljuk a rumos cukorsziruppal. A krm egyharmad rszsnl egy kicsi tbbet rkennk, rszrjuk a maradk dit s mazsolt. Rhelyezzk a dis pisktt, a maradk rumos cukorsziruppal meglocsoljuk s a maradk krmet elsimtjuk rajta egyenletesen, s egy teaszr segtsgvel rszrjuk a kakat, htszekrnybe tesszk.

Kzben megfzzk a csokiszszt. A cukrot a lisztet, a kakat elkeverjk, rntjk a tejet s jl felforraljuk. llandan keverjk, mert knnyen leg. Amikor ksz, tszrjk, lehtjk s hozzkeverjk a rumot. Msfl- kt rai hts utn kt evkanl segtsgvel galuskkat szaggatunk desszerttnyrra vagy vegtnyrra. Meglocsoljuk csokiszsszal, tejsznhabbal, csokireszelkkel, friss gymlccsel dsztjk.

 

Kkusz kocka:

20 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott margarin, 1 tojs, 2 evkanl melegtett mz, ezeket habosra keverjk. 30 dkg liszt 1 csomag stpor 2 dl tej.  A hozzvalkat sszekeverjk, zsrozott, lisztezett tepsiben stjk. Ugyan gy mint ahogyan a pisktt stjk. Ha megslt, / kisebb/ kockkra  vgjuk. Mz: 25 dkg cukor, 20 dkg margarin, 3 evkanl tej vagy vz, 3 evkanl kaka,a hozzvalkat megolvasztjuk, forrni nem szabad, levesszk hozzkevernk 3 evkanl rumot vagy egy rum aromt. Szrshoz: 2 csomag kkuszreszelk. A kockkat belefogatjuk a kakas masszba s ezek utn a kkuszreszelkbe. Gyorsan dolgozzunk, mer a mz megszilrdul, besrsdik!

gi nni almsa:

 Tszta: 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 2 kvskanl stpor, 2 tojs, A hozzvalkat sszekeverjk. Kt rszre osztjuk. 2 lapot stnk belle. / a tepsi htuljn szoktam stni/  

Krm: 1 kg almt kockra vgva, 1/2 liter vzben, 40 dkg cukorral fzzk puhra, majd 3 dl vizet, 3 csomag vanilis pudingot sszekevernk s a forr almhoz ntjk. Visszatve a tzre mg fzzk egy kicsit. Melegen a kislt kt lap kz tesszk. Hlni hagyjuk. pr ra elteltvel, mr szeletelhetjk. A tszta az lls alatt megpuhul.

Kkusz tekercs

Hozzvalk:

tszthoz:

50 dkg liszt

1 darab margarin

2/5 dkg leszt

pici tej

Tltelkhez:

4 darab tojs

20 dkg cukor

20 dkg kkuszreszelk

Elkszts.

A tszta hozzvalit sszegyrjuk. Kinyjtjuk ( 3-4 mm) vastagsgra.

Elksztjk a tltelket.: 4 tojs fehrjt habb verjk 20 dkg cukorral, bele keverjk a kkuszreszelket.

A masszt rkenjk a tsztra, szorosan feltekerjk s 2 jnyi vastagra szeljk.

Lapjval lefel tepsibe rakjuk , megstjk.

A tepsit elzleg ne kenjk ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s 6 cl likrrel sr, habos krmm verjk, majd evkanalanknt beledolgozzuk a mascarpont. Vgl beleforgatjuk a tejsznbl vert kemny habot.2. A kvt a maradk mandulalikrrel sszekeverjk, s s a babapisktra locsoljuk. Fele pisktval egy tl aljt kirakjuk. A krm felt rsimtjuk, s 5 dkg reszeltcsokoldval megszrjuk. A maradk babapisktt, krmet s csokoldt hasonl kppen rrtegezzk. Legalbb 6 rra, de lehetleg egy jszakra htszekrnybe lltjuk. Kakaporral meghinve knljuk.

(Nem szoktam beletenni a tojs fehrjt! Neknk jobban zlik, ha kihagyom s bitonsgosabb is!!!!!)

Tipp: olcsbb, ha tejszn helyett a tojsok fehrjt verjk kemny habb s azt vegytjk a krmbe. Mascarpone helyett nem szott tejsznes krmsajtot is vsrolhatunk. Kizrlag friss tojsokat hasznljunk! A tiramisut likr helyett mandulaaromval is zesthetjk. tcsokold nlkl is finom.

 

Gymlcstorta tszta, ahogy n ksztem.

7.5 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 2 tojs, 1 csipet s, 15 dkg liszt. 1 teskanl stpor. 2 evkanl tejfl, vaj s zsemlemorzsa a forma kikenshez.

A gymlcst lehet a tsztra rakni de lehet gymlcszzel megkenni, vagy pudingot is lehet altenni, a tetejre zselt, amit szintn sok fle kpen lehet kszteni.

Zselatinbl is lehet, akkor 1 csomag zselatinport hideg vzbe ztatunk, majd 2 evkanl cukorral kikeverjk s 1/4 liter /2.5 dl/ vzzel felforraljuk, hozzadunk 3 evkanl gymlcslevet, majd tovbb forraljuk. Az egsz tltsz legyen.

A zselatint a torta kzeptl ntjk r.

Dszthetjk, mandulval, dival, b tejsznhabbal fogyasztjuk.

J tvgyat."

Most rtam ki a receptes oldalamra, gy dntttem neked is tkldm. "Gymlcstorta tszta, ahogy n ksztem.
 
7.5 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 2 tojs, 1 csipet s, 15 dkg liszt. 1 teskanl stpor. 2 evkanl tejfl, vaj s zsemlemorzsa a forma kikenshez.
 
A gymlcst lehet a tsztra rakni de lehet gymlcszzel megkenni, vagy pudingot is lehet altenni, a tetejre zselt, amit szintn sok fle kpen lehet kszteni.
 
Zselatinbl is lehet, akkor 1 csomag zselatinport hideg vzbe ztatunk, majd 2 evkanl cukorral kikeverjk s 1/4 liter /2.5 dl/ vzzel felforraljuk, hozzadunk 3 evkanl gymlcslevet, majd tovbb forraljuk. Az egsz tltsz legyen.
 
A zselatint a torta kzeptl ntjk r.
 
Dszthetjk, mandulval, dival, b tejsznhabbal fogyasztjuk.
 
J tvgyat."

 

     
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     
Szmll
Induls: 2007-12-05
     
ra
     
G-mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
     
Naptr
2025. Janur
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
Webruhzaim
     
Weblapjaim
     
Partnerprogramok
     

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!