vitamin06.gportal.hu
vitamin06.gportal.hu
Menü
     
Süteményes képes könyv

 

     
Sütemények
     
Halételek
     
Italok
     
Ételek
     
Szöveg fordító

Online fordító

 

Szöveg:

 

Irány:

 
http://onlinefordito.micom.hu/
     
Csokis ételek/sütemények

Az alábbi recepteket egy kedves ismerős hölgytől kaptam Skypen. Egy kevés formázás után feltöltöttem ide a honlapomra. Jó sütést minden kedves látogatómnak. :)

 

 

Csokis ételek, csokis sütemények, csoki, tej, ét, krém, finom, dúrva, darált, őrölt, vágott,

 

Feketeerdő torta

 

Fekete-erdő torta

250 g vaj, feldarabolva

1 evőkanál instant kávé

375 ml forró víz

200 g étcsokoládé, feldarabolva

300 g porcukor

375 g finomliszt, 3 kávéskanál sütőporral elkeverve

25 g kakaópor

2 tojás

2 teáskanál vaníliaeszencia

600 ml tejszín

60 ml meggylikőr

2x425 g magozott meggy (konzerv), leszűrve, megfelezve

Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Kenjünk ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleljük ki

sütőpapírral.

Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, és keverjük hozzá a már elvegyített kávét és a forró

vizet, majd a csokoládét és a cukrot. Kis lángon, állandó keverés mellett főzzük habosra.

Öntsük át a keveréket egy tálba, és hűtsük langyosra. Verjük fel elektromos mixerrel alacsony

fordulatszámon, majd három részben tegyük bele a száraz hozzávalókat. Verjük bele a

tojásokat egyesével, adjuk hozzá a vaníliaeszenciát. Öntsük bele az előkészített formába.

Süssük kis lángon kb. 1 és háromnegyed órát. Hagyjuk a tésztát 5 percig a formában, majd

tegyük a sütőrácsra, hogy kihűljön. Verjük fel a tejszínt kemény habbá. A torta tetejét

igazítsuk egyenesre. Vágjuk a tésztát három lapra.

Helyezzünk egy lapot egy nagyobb tálra, szórjuk meg a meggy egyharmadával, kenjük meg a

tejszínhab harmadával, majd borítsuk be a következő, tortalappal. Ismételjük meg a rétegezést.

A tetejét szórjuk meg a maradék meggyel, és kenjük meg tejszínhabbal. Friss meggyel vagy

cseresznyével, illetve csokoládéforgáccsal díszítsük.

Tíz-tizenkét adag lesz belőle.

Gzadag csokoládé szelet

Gazdag csokoládés szelet truffle-palástban

Ez a sütemény az egyik legtökéletesebb desszert vacsora után

vagy partikon, és akár egy nappal a fogyasztás előtt is elkészíthetjük.

Hidegen is tálalható. Nem tartalmaz lisztet!

6 tojás

110 g barna cukor

400 g olvasztott étcsokoládé

250 g tejszín

80 ml Cointreau (narancshéjjal ízesített citruslikőr)

Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki alaposan egy 22 cm átmérőjő

tortaformát, béleljük ki sütőpapírral. Verjük fel a tojást és a cukrot egy nagyobb tálban

elektromos mixerrel kb. 5 percig, amíg krémesen sűrű lesz. A langyos olvasztott csokoládét

folyamatosan adagolva keverjük hozzá, amíg egynemű keveréket kapunk. Fém kanál

segítségével óvatosan forgassuk bele a már elvegyített tejszínt és likőrt. Öntsük a keveréket az

előkészített tortaformába. A formát állítsuk egy nagyobb edénybe. Öntsük az edénybe annyi

forró vizet, hogy a forma feléig érjen.

Süssük mérsékelt lángon kb. 30 percig. Lazán fedjük le alufóliával, és süssük további 30

percig. Távolítsuk el a fóliát, és hagyjuk a formában kihűlni. Helyezzük a süteményt egy

nagyobb tálra, és lefedve tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Ízlés szerint kakaóporral meghintve tálaljuk.

Tizenkét-tizennégy adag lesz belőle.

Tipp: a narancslikőrt helyettesíthetjük más likőrrel is, pl. mogyorólikőrrel vagy akár rummal.

Nagyszerűen illik hozzá a friss málna vagy a málnaszósz. A csokoládéval gazdagon borított

szelet négy napon túl is tárolható légmentesen záródó edényben, hűtőszekrényben.

Kétemeletes krémesszelet

Kétemeletes krémes szelet

250 g vaj, darabolva

150 g fehércsokoládé, feldarabolva

440 g porcukor

250 ml tej

300 g finomliszt, egy kávéskanál sütőporral elkeverve

1 teáskanál vaníliaeszencia

2 tojás, könnyedén felverve

2 evőkanál kakaópor

600 g tejcsokoládé, durvára vágva

250 ml tejszín

Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Kenjünk ki két 22 cm átmérőjű tortaformát, és

béleljük ki sütőpapírral.

Keverjük össze vajat, a fehércsokoládét, a cukrot és a tejet egy közepes lábasban. Állandó

keverés mellett – forralás nélkül – addig főzzük, amíg krémes nem lesz. Öntsük át a keveréket

egy nagyobb tálba, és hagyjuk hűlni 15 percig. A fehércsokoládés keverékbe kézi habverővel

dolgozzuk bele a lisztet, a vaníliaeszenciát és a tojást. Öntsük a keverék felét az egyik

előkészített tortaformába. A maradék keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a kakaóport,

és öntsük a másik előkészített tortaformába. Süssük alacsony hőfokon 50 percig. Hagyjuk a

tésztát a formában hűlni 5 percig, majd helyezzük sütőrácsra, hogy teljesen kihűljön.

Keverjük össze a tejcsokoládét és a tejszínt egy lábasban, majd állandó keverés mellett főzzük

krémesre. Öntsük egy tálba, és lefedve tegyük hűtőbe. Időnként keverjük meg – mindezt

addig ismételjük, amíg a krém kenhető, habos állagú lesz. Tegyünk félre 1 csészényit belőle a

torta tetejének borítására. A kihűlt tortalapokat vágjuk ketté.

Helyezzünk egy tortalapot egy nagyobb tálra, kenjük meg fél csésze tejcsokoládés krémmel.

A rétegezést ismételjük meg, váltogatva a különböző színű lapokat. A torta oldalát és tetejét

borítsuk be a félretett csokoládékrémmel.

Tíz adag lesz belőle.

Csokoládés vajkaramellás szelet

Csokoládés-vajkaramellás szelet

25 g kakaópor

250 g vaj, darabokra vágva

1 evőkanál aranyszirup (helyettesíthető mézzel is)

185 g finomliszt, két és fél kávéskanál sütőporral elkeverve

220 g barna cukor

2 tojás

125 ml tej

Mascarpone krém

250 g mascarpone sajt

300 ml sűrű tejszín

Karamellaszósz

60 g vaj

110 g barna cukor

60 ml tej

150 g porcukor

Melegítsük elı a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy jól 20 cm átmérőjű, mélyebb

tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.

Szórjuk a kakaóport egy nagyobb tálba, és adjuk hozzá a többi anyagot. Verjük fel alacsony

fordulatszámon elektromos mixerrel, amíg jól elvegyül. Állítsuk a mixert közepes

fordulatszámra, és verjük tovább, amíg a keverék színe megváltozik.

Süssük közepes lángon kb. 1 órát. Hagyjuk a tésztát a formában 10 percig hűlni, majd

helyezzük át egy sütőrácsra, hogy kihűljön. Egy éles késsel vágjuk a tésztát három lapra.

Helyezzünk egy lapot egy tálra, kenjük meg a mascarpone krém és a karamellaszósz

egyharmadával. Borítsuk be a következő tortalappal. Ismételjük meg a rétegezést, a tetejére is

mascarpone krém és karamellaszósz kerül. Villa segítségével márványos mintát alakíthatunk

ki. Tegyük hűtőszekrénybe 30 percre, vagy amíg a krém megszilárdul.

A mascarpone krém elkészítéséhez kézi habverővel verjük fel a mascarpone sajtot és a

tejszínt, amíg krémesen sőrő lesz.

A karamellaszósz elkészítéséhez melegítsük fel a vajat, a barna cukrot és a tejet egy kis

lábasban. Állandó keverés mellett – forralás nélkül – addig főzzük, amíg a cukor elolvad.

Ekkor vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot, és addig keverjük, amíg habos nem lesz.

Tíz adag lesz belőle.

Tipp: vigyázzunk, hogy ne mixeljük túl a mascarpone krémet, mert megalvadhat.

Habos szelet gazdag csokoládéval

Habos szelet gazdag csokoládé meringue-gel

8 tojásfehérje

220 g porcukor

35 g kakaópor

2 evőkanál pirított mandulapehely

75 g piros ribizli

120 g málna

Habos töltelék

55 g őrölt mogyoró

2 teáskanál zselatin

1 evőkanál víz

300 g olvasztott étcsokoládé

8 tojássárgája

1 evőkanál kávélikőr

600 ml sűrű tejszín

Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Fedjünk be négy sütőlapot sütőpapírral úgy, hogy

kb. 23 cm-es átmérőjű, kerek lapot kapjunk.

Verjünk kemény habbá 4 tojásfehérjét. Folyamatosan adagolva adjunk hozzá a porcukor felét,

és addig verjük, amíg egyenletes, sima keveréket kapunk. Forgassunk bele két evőkanál

kakaóport. Osszuk szét a keveréket a két sütőlapra, és egyenletesen kenjük szét a sütőpapíron.

Süssük a legkisebb fokozaton kb. 1 órán át, amíg kiszárad. Hagyjuk a sütőben nyitott ajtónál

kihőlni. Ismételjük meg az eljárást a maradék tojásfehérjével, porcukorral és kakaóporral –

süssük meg a már ismert módon.

Helyezzük a kerek lapokat egy nagyobb tálra. Kenjük meg a habos töltelék egyharmadával,

majd ismételjük meg a rétegelést. A végére egy lap kerüljön. Tegyük hűtőbe pár órára, vagy

akár egy éjszakára.

A habos töltelék elkészítéséhez melegítsük elı a sütıt mérsékelten melegre. Szórjuk az őrölt

mogyorót a sütőlapra, és közepes lángon pirítsuk kb. 5 percig. Öntsük a vizet egy kis tűzálló

tálba, keverjük bele a zselatint. Állítsuk gőz fölé, és addig keverjük, amíg a zselatin elolvad.

Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Keverjük össze a tojássárgáját, a mogyorót, a zselatint,

a csokoládét és a kávélikőrt egy tálban.

Verjük fel a tejszínt habbá, és forgassuk bele a csokoládés keveréket. Fedjük le, tegyük

hűtőszekrénybe, amíg megszilárdul.

Tíz adag lesz belőle.

Tipp: ezt a süteményt a legjobb egy nappal a tálalás elıtt elkészíteni, és lefedve a hőtıben

tárolni.

 Karibi tejberizs

Karibi tejberizs

A csoki krémhez:

5 dkg étcsoki

3 dkg tejcsoki

2 ek. rum

0,5 dl tejszín

A tejberizshez:

5 dkg kerekszemű rizs

2 dl kókusztej

2 dl tej

1 rúd vanília

3 ek. nádcukor

egy érett mangó

Elsőként a csoki krémet készítem el: forró víz felett megolvasztom a csokikat, hozzáadom a

tejszínt és a rumot, a krémet pedig poharakba kanalazom. Ha kihült, mehet a hűtőbe. A

következő kör a tejberizsé: a tejet, kókusztejet, a cukrot és a felhasított vaníliarúd kikapart

belsejét a rúddal együtt felforralom. Amikor felforrt, a vanília rudat kikapom belőle, helyébe

kerül a rizs. Folyamatos kavargatás mellett (és a folyamatos alatt tényleg folyamatost értek,

nem nézegetünk közben e-maileket, mint a kedves kollegina) 25 perc alatt krémesre főzöm.

Ha kihőlt, követheti a csok ikrémet a poharakba. A tetejét pedig a kockára vágott mangóval

koronázom, ami ha tényleg érett, olyan finom, hogy nem kell vele semmit se művelni. Két

személyes adag.

Tejcsoki korongok

Tejcsokis korongok

23 dkg tejcsoki

23 dkg finomítatlan nádcukor

2 tojás

3 dkg vaj

3,5 dkg liszt

1 kk. sütőpor

5 dkg mogyoró

10 dkg étcsoki

1 kk. nescafé

csipet só

Gondoltam reprodukálom a Chili&Vaniliától kapott korongokat, tejcsokis változatban. A

mogyorót durvára aprítom - mezzaluna rulez :) -, a csokit és a vajat gőz felett összeolvasztom.

A két tojást a cukorral fehéredésig habverem az elektromos mixerrel (azért lett 23 deka, mert

jól elnéztem egy sorral feljebb :), de végül gondoltam nem tragédia, mert a nádcukor nem

olyan édes, mint a kristálycukor). A nescafét feloldom egy evıkanál forró vízben - utólag azt

mondom, a tejcsokis változatból ezt kihagynám, az étcsokival harmonizál, a tejcsoki mellől

erősebben kiugrik az íze - hozzáadom a tojásokhoz, az olvasztott csokival együtt. Mehet bele

a mogyoró, a liszt, a sütőpor, a csipet só és a durvára vagdosott étcsoki. A massza megy

félórára a hűtőbe. Sütő 170 fokra előmelegít, tepsi sütőpapírral kibélel. Az eredeti két

teáskanálnyi masszából vizes kézzel formázott korongok nagyon szétfolytak és szétlapultak

sülés közben, a köztük hagyott 4-5 centis hely dacára (talán a több cukor miatt?), úgyhogy

kisebbekre vettem őket. A felhasználásra váró massza a köztes időket a hűtőben tölti. Egy-egy

adagot 11 percig kell sütni, nekem három tepsi lett.

Joghurtos csokoládétorta

Joghurtos csokoládétorta

A tésztához:

12 dkg étcsokoládé

18 dkg vaj

20 dkg finomítatlan nádcukor

1 ek vaníliaesszencia

3 tojás

1,5 dl görög joghurt

15 dkg liszt

fél csomag sütőpor

A krémhez:

12 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj

35 dkg porcukor

0,9 dl görög joghurt

tejcsoki a forgácsokhoz

Elsőként a tortaalap készül el. 200 fokra előmelegítem a sütőt. A puha vajat a cukorral

habosra verem. Hozzákeverem a vaníliát, a felvert tojásokat, a görög joghurtot és a

felolvasztott csokoládét, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, kivajazott, 24

centis átmérője kapcsos tortaformába elsimogatom a masszát és 35-40 percre a sütőbe teszem,

amíg meg nem szilárdul a teteje és a tőpróba jónak mutatja. Rácsra téve hűlni hagyom, ha

kihűlt, félbevágom. Jöhet a krém: a csokoládét a vajjal összeolvasztom, majd hozzákeverem a

porcukrot és a görög joghurtot, s sűrűsödésig verem. A felét a két tortalap közé kenem, a

másik felét a torta tetejére. Zöldséghámozóval tejcsoki forgácsokat gyártok rá.

aszalt gyümölcsmagos csokikupacok

Aszalt gyümölcsös és magos csokikupacok

5 dkg aszalt szilva

5 dkg aszalt sárgabarack

5 dkg hántolt napraforgómag (lánykori nevén szotyi :) )

5 dkg mogyoróbél

5 dkg dió

20 dkg tejcsoki

7,5 dkg fehércsoki

3 dkg étcsoki reszelék

pár darab banánchips

A szilvát, sárgabarackot, mogyorót és diót apró darabokra vagdosom. A tejcsokit és a

fehércsokit együtt megolvasztom vízfürdő felett, majd az összes gyümölcsöt és magot

beleszórom. Muffinkapszlikba kanalazom a masszát, a tetejére mehet a csoki reszelék és még

mielőtt további megjegyzések érkeznének a külzetre, a látvány enyhítése végett mindegyikbe

belenyomok egy fél banánchipset :). Ha teljesen kihűlt, csak akkor mehet a hűtőbe.

Gyors réteges

10 dkg narancsos étcsoki

10 dkg tejcsoki

10 dkg babapiskóta

0,5 dl Bailey's

2,5 dl tejszín

10 dkg mascarpone

1 ek. vaj

Előző nap elkészíthető, sőt, elkészítendő édességre készültem, amely projekt bebukott az este

11-ig tartó dumálással. Úgyhogy aznapra maradt a gyors desszertkészítés, amiből ez lett. A

kétféle csokit gőz felett összeolvasztom a vajjal, majd hozzákeverek 0,5 dl tejszínt. A

babapiskótákat beletunkolom a Bailey's-be és egy rétegben lerakom, majd ráöntöm a

csoki krémet. A maradék 2 deci tejszínt felverem és összekeverem a mascarponeval, ez lesz a

harmadik réteg rá, ha a csoki kihűlt. Négy személy desszertje.

Három csokis brownie

18,5 dkg vaj

18,5 dkg étcsoki (sok százalékos, szokás szerint)

16 dkg liszt

27 dkg cukor

6 dkg kakaó (nem nestvik :) )

3 tojás

8 dkg tejcsoki

8 dkg fehér csoki

Az étcsokit és a vajat gőz felett megolvasztom, majd hagyom kihűlni. A tojásokat habosra könnyűre

felverem a cukorral (mixer), majd hozzákeverem a csokis masszát. Követi a kakaó

és a liszt. A tejcsokit és a fehér csokit durvára vágom és beleszórom a tésztába. A sütőt 180

fokra előmelegítem, és a szögletes edénybe öntött masszát addig sütöm, amíg a teteje meg

nem szilárdul. Ez Donna szerint 35-40 perc, nálam 25 volt, igaz, én viszonylag lapos

sütőformát használtam. Kellőképp kalóriadús ahhoz, hogy ne csak Embert, hanem a

munkahelyi szobatársamat is hizlaljam vele :).

Diétás csoki puding meggyel

1 dl tej

3 g natúr kakaópor

10 g csokoládé ízű (nem édesített) pudingpor

mesterséges édesítőszer

néhány szem meggy vagy cukormentes meggybefőtt

A pudingport kevés hideg tejben elkeverve negyed óráig állni hagyjuk, hozzákeverjük a

kakaóport és a mesterséges édesítőszert. E masszát óvatosan, állandó keverés mellett

összemelegítjük a felforralt tejjel. Tálkában, lehűtve tálaljuk, pár szem friss, fagyasztott vagy

konzerv meggyel, mentalevélkével díszítjük.

Csoki golyó gyerekeknek

25 dkg piskóta

10 dkg étcsokoládé

8 dkg margarin

2 evőkanál tortadara

2 evőkanál kakaó

2 evőkanál porcukor

A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra

tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a

margarinnal simára keverjük. A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót

szóró csokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba forgatunk. Tálalásig hűtőben

tartjuk.

Csokoládés palacsinta epres csokikrémmel

A palacsintához:

5 deka vaj

18 deka liszt

2 deka cukrozatlan kakaópor

3 deci tej

2 deci szénsavas ásványvíz, vagy szóda

2 tojás

1 evőkanál cukor

olvasztott vaj a sütéshez

Az epres csoki krémhez:

20 deka eperkrémmel töltött csokoládé

3 deci + 3 evőkanál tej

2 tojássárgája

2 evőkanál cukor

2 evőkanál liszt

25 deka eper

A vajat megolvasztom és félreteszem, hogy kihűljön.

A lisztbe beleszitálom a kakaóport, aztán a tejbe beleöntöm az ásványvizet és a kihűlt

olvasztott vajat.

A tojásokhoz hozzákeverem a cukrot, majd a tejes - ásványvizes-vajas lé felével felhígítom

A palacsintatésztába belevegyítem a kakaóporos lisztet, aztán kézi habverővel folyamatosan

kevergetem, miközben hozzáöntöm a folyadékot.

A kész tésztát fél órára hűtőbe teszem pihenni.

A palacsintákat a szokásos módon megsütöm, de a serpenyőt sütés közben olaj helyett

olvasztott vajjal kenem ki.

A darabokra tört epres csokit 3 deci tejjel gőz fölött megolvasztom

Amíg a csoki beleolvad a tejbe, kézi habverővel simára keverem a 2 tojássárgáját a cukorral, a

liszttel és 3 evőkanálnyi tejjel.

A meleg csokis tejet folytonos keverés mellett hozzáöntöm a tojássárgás - cukros lisztes

péphez, majd az egészet áttöltöm egy kis lábosba

Az edényt gyenge tűzre állítom és a csokis krémet kézi habverővel addig kevergetem, míg

besűrűsödik.

Az epret néhány szem kivételével apróra vágom és a gyümölcsdarabkákat a csoki krémhez

keverem.

A kész palacsintákat megtöltöm az epres csokik rémmel aztán háromszögekbe hajtva

elrendezem őket egy tálon. Tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel díszítem.

10-12 palacsinta lesz belőle.

Illatos csoki krém

5 dl tejszín

25 dkg étcsokoládé

15 dkg cukor

6 tojássárgája

2 szem szegfűszeg

2 citrom (héja)

A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra

tört csokoládét, és feloldjuk. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, és a

csokoládé krémhez adjuk. Poharakba adagoljuk, és legalább két órára hűtőbe tesszük. A tetejét

cukros vízben 5 percig forralt citromhéjcsíkokkal díszítjük.

Almás piskótagombócok csoki öntettel

A piskótához:

6 tojás

6 evőkanál cukor,

6 evőkanál liszt

1/2 csomag sütőpor

A töltelékhez:

15 dkg cukor

3 dl víz (a sziruphoz)

kb. 4-5 dl víz (az almapüréhez, az almák nagyságától függően)

1 citrom

1 narancs

2 fahéj (egész)

10 szem szegfűszeg

8 alma

A piskótához a tojás sárgákat a cukorral keverjük habosra, majd a liszttel keverjük össze,

adjuk hozzá a sütőport. Lazítsuk a tojás fehérjéből vert habbal, majd sütőpapírral kibélelt

tepsiben 160-170 °C-on süssük meg a piskótát. A töltelékhez a cukorból és a vízből főzzünk

szirupot, a citrom és a narancs héját reszeljük bele. Jöhet még az egész fahéj és a szegfűszeg

is. 5 percig forraljuk, majd szűrjük le. A meghámozott almát kockázzuk fel, és külön cukros,

fahéjas vízben főzzük szét. A kész piskótát vágjuk 3 lapra. Tegyük mély edénybe az első

lapot, locsoljuk meg a sziruppal, és kenjük rá az almapüré felét. Helyezzük rá a következő

lapot, locsoljuk meg azt is, kenjük rá az almát, majd az utolsó lapot is tegyük rá, és öntsük le a

sziruppal. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. A kihűlt almás piskótából

tegyünk gombócokat a tányérokra, és locsoljuk meg csokoládéöntettel.

Tejszínes Csoki torta

5 tojássárgája,

10 evőkanál kristálycukor,

5 evőkanál víz,

5 kanál étolaj,

Krém

4 dl tej,

1 csomag Vaníliás pudingpor,

6 evőkanál cukor,

3 evőkanál kakaópor,

4 evőkanál liszt,

5 dkg étcsoki felolvasztva,

2 db tojássárgája.

Ebből sűrű krémet főzünk, majd miután kihűlt, 15 dkg rámával elkeverjük.

Oldalára:Babapiskóta

A hozzávalókat habosra keverjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál kakaót, 8 evőkanál lisztet

melyben 1/2 csomag sütőport elkevertünk és végül a tojások felvert habját melybe 1 evőkanál

porcukrot tettünk.

Kikent, kerek tortaformába (26 átmérőjű) öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon tőpróbáig

sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk. A tortát megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is

bekenjük krémmel. Az oldalát körberakjuk babapiskótával. A tetejét tejszínhabbal díszítjük

 

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2007-12-05
     
Óra
     
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
Webáruházaim
     
Weblapjaim
     
Partnerprogramok
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak