Joghurtos gyümölcsös torta
Hozzávalók:
1 piskóta tekercs /ujjnyi vastagra szelve/
1 piskóta lap kerek
A piskóta hozzávalói:
8 tojás
11 kanál cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
8 kanál víz
16 kanál liszt
1 csipet só
A krém:
15 dkg málna
10 dkg áfonya
2 nektarin
1 citrom héja és leve
2 dl habtejszín
2 ek cukor
1 cs. zselatin
2 cs burbon vaníliás cukor
1 cs vaníliás cukor
500 g natúr joghurt
1 tál 32 cm átmérőjű
folpack fólia
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukrokkal és a vízzel habosra keverjük, bele keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a sót. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A habot a sárgájás masszába óvatosan beleforgatjuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét a kör alakú formába a másikat egy kis tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük és 180 fokon alsó felső sütésen aranysárgára sütjük. A megsült lapot nedves konyharuhán feltekerjük még melegen, így hagyjuk félig kihűlni. A félig kihűlt lapot eperlekvárral megtöltjük és vissza feltekerjük.
A tálat a folpackkal kibéleljük, a piskóta tekercs szeletekkel kirakjuk. A joghurtot a zselatinnal felmelegítjük, nem szabad forralni. Bele tesszük a vaníliás cukrokat, a citrom héját és levét. A nektarint kockákra vágjuk. A tejszínt a cukorral habbá verjük. Ha kihűlt a joghurt hozzá keverjük a gyümölcsöket és a habot óvatosan beleforgatjuk. A krémet a piskótatekercsekkel bélelt tálba öntjük. A kör alakú piskótát a tetejére tesszük. A tálból kilógó fóliát visszahajtogatjuk, hogy befedjük a piskótát minimum 3 órára hűtőszekrénybe /nem fagyasztó/ tesszük. Ha megdermedt egy tálcát a tetejére illesztünk és megfordítjuk.
Jó étvágyat! J
Ezt a receptet a kislányom (Brigitta) saját maga találta ki,férje születésnapjára készítette el. először 2011.07.06-.07.
|