vitamin06.gportal.hu
vitamin06.gportal.hu
Menü
     
Süteményes képes könyv

 

     
Sütemények
     
Halételek
     
Italok
     
Ételek
     
Szöveg fordító

Online fordító

 

Szöveg:

 

Irány:

 
http://onlinefordito.micom.hu/
     
Sütemény receptek képekkel ÚJ!!!

Aljnélküli túrós

Hozzávalók: 1 kg túró, 15 dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál liszt, 10 evőkanál kristálycukor, 4 egész tojás, csipet só, reszelt citromhéj, 1-2 csomag vaniliás cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna ( vagy fél csomag sütőpor )

 

Tetejére: 1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás

 

A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. (Kb : 40 perc)

 

Én sütőpapíron sütöttem!

 

 

Forró almástáska

1/2 kg leveles tészta, 1 kg alma, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj

Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral. Állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, 8 részre osztjuk, az egyik felüket néhány helyen bevagdossuk.

Az almát kicsavarjuk, és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaníliás pudinggal. Amikor az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és a vaniliás cukorral, és ráöntjük az almalével elkevert pudingport. Sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük, a tésztára kupacokat teszünk, a tészta széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk.

Kívülről is megkenjük tojással, előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 

 

 

Aranygaluska

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2.5 dkg margarin, 2.5 dkg élesztő, 2.5 dkg porcukor, 1 tojás, 1.3 dl tej, 3 csipet só, egy citrom reszelt héja, 10 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, olvasztott vaj

 

Elkészítés: A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát gyúrunk. Ezután kb. 30-40 percet kelesztjük.

 

Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. (az alját is) Keverjük össze a darált diót és a kristálycukrot.

 

Ha a tésztánk megkelt, nyújtsuk ki kb. egy – másfél centi vastagságúra és egy kisebb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. A kiszaggatott tésztákat mártsuk bele egy villával az olvasztott margarinba és forgassuk meg jól a cukros dióba. Ezután tegyük szorosan a tésztadarabokat a tortaformába és szórjuk a tetejére a maradék cukros diót. Így kelesszük még újabb 30 percig.

Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.

 

Vaníliasodó : 4 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd belseje, 4 db tojássárgája, 8 dl tej

 

Elkészítés : A cukrot, vaníliáscukrot és a lisztet egy tűzálló tálba tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet és a 4 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk (ha vanília rudat használunk, akkor itt tegyük bele a tejbe). Ha felforrt, akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Kis lángra téve sűrítsük be a sodót. Tipp: Én ezt a mikróban csináltam, kb. 2 perc volt az egész, közben kétszer megkevergettem. Nem kellett attól félni, hogy leég az alja!

 

Nagyon finom, puha! Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat a teteje! Az aranygaluska csak frissen jó!!!

 

  

A tortaformából kivéve:

A második kelesztés után, a sütés előtti állapot:

Babapiskótás mézes

Mézes laphoz: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.

Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30*25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.

Töltelék : 0.5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.

20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Izlés szerint rummal ízesítjük. /kb.1/2 dl/

20 dkg babapiskóta,1 meggy aroma.

Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.

Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot.

Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.

A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!

 

 

 

 

Barackok

 

20 dkg lágy vajat, 25 dkg porcukorral elkeverünk. Adjunk hozzá 1 egész tojást, 1,5 dl tejet és 8 dkg lisztet, amiben 2 teáskanál sütőport előzőleg elkevertünk.

Ezt a folyékony masszát egy óráig pihentessük a konyhában. (nem hűtőben)

Utána keverjünk hozzá 70 dkg lisztet és kézzel dolgozzuk össze, gyúrjuk tésztává. Gömbölygessünk kicsi golyókat a tésztából, és sütőpapiros tepsin, forró sütőben süssük világossárgára. Én a golyókat sütés előtt tenyérrel egy kissé lelapítottam. Nagyon vigyázzatok, hogy ne süssétek túl a golyókat, mert akkor utána már száraz lesz a süti. Éppen csak egy kis színt kell kapnia sütéskor.

Ezután a sütőből kivéve, még melegen egy késsel vagy kávéskanállal kivájtam a félgömbök közepét.

A töltelékhez egy fémedényben 20 dkg vajat gőz fölött, 3 egész tojással és 6 dkg cukorral krémmé főzzünk. Adjuk hozzá a kivájt félgömbök közepét, rumot és egy púpos evőkanál baracklekvárt. Színezzük meg kakaóporral. Töltsük be a barackokat és illesszük össze.

A színezéshez a piros és a zöld ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk és ecsettel fessük be a barackok egyik oldalát először pirosra, majd forgassuk azonnal kristálycukorba. Majd ezután a másik felét pedig zöld színűre és szintén cukorba.

Néhány tipp: a félgömbök kivájását fontos, hogy még melegen végezzük! Ha pár el is törik belőle, nem gond, mert jó lesz a töltelékbe.

Nem száraz, finom omlós! Díszítéshez zöld levélkét, vagy szegfűszeget is használhatsz.



Boszorkánypogácsa / Lajos Mari recept


10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg lágy vaj v. margarin, 15 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 4 tojássárgája, 1 tojásfehérje, 10 dkg baracklekvár

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre tegyünk sütőpapírt, hogy a golyók ne ragadjanak össze. Ha kicsivel több citromot teszünk bele, kellemesen pikáns, kissé savanykás ízű sütit kapunk.

 


Bounty szelet

 

30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 8 egész tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor citromhéj, 1 cs. vanília ízű nem főzős pudingpor, kakaópor, 4 dl tej, kókuszreszelék

Elkészítjük a főzés nélküli pudingport 4 dl tejjel.

A margarint gépi habverővel simára keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a van. cukrot és a reszelt citromhéjat. A sütőport a liszttel elkeverjük. A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet.

Ennek a masszának a negyedét külön vesszük és kakaóport szitálunk bele.

A sárgán maradt masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rákanalazzuk a kakaós masszát és márványozzuk. Ennek a tetejére osszuk el a pudingot és azt is márványozzuk (én villával csináltam)

180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, még forrón szórjuk meg bőven kókuszreszelékkel. 36*27 cm-es tepsiben sütöttem.

Ha nagyon krémesre szeretnénk, akkor keverhetünk 2 pudingot 8 dl tejjel is!

Nagyon finom, puha, omlós kevert tészta.


Bounty szelet  II.

Tészta: 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 tojás, 12.5 dkg margarin, 1 cs. Sütőpor, 1 ek. kakaó

Kókuszos töltelék: 6 tojásfehérje kemény habja, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék

Sárga krém: 6 tojássárgája, 3 ek. Liszt, 3 dl tej, 12.5 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 db étcsokis tortabevonó

Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, s összegyúrjuk. 2 lapra nyújtjuk. Az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük. A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára. Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.

A kihűlt tésztára jön a sárga krém: Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, s sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a habosra kavart Rámával. Tetejét tortabevonóval leöntjük.

 

 

Burkifli

 

Hozzávalók: 1 csomag bolti leveles tészta

Töltelék: 2 db tojásfehérje, 12 dkg cukorral felverve és összekeverve 6 dkg dióval és kevés fahéjjal.

A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk.

Hosszában 3 részre osztjuk. A felvágott részek felső felére ráhelyezzük a diós–habos masszát. Feltekerjük őket. Lekenjük tojással. Végül a csíkokat megfelezzük és kifli formát formázunk belőle. A tetejét darált dióval szórjuk. 6 db kifli lesz belőle.

 

Előmelegített sütőben 200-220 fokon sütjük.

 

 

 

 

Darázsfészek ( Latsia )


2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. 10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyújtott tésztára kenjük, 10 dkg durvára tört dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit. Majd 3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott tepsibe állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Ezután 30 percig meg kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. Közben 5 dkg cukrot, 1 dl tejben feloldunk, hozzáteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk amikor már pirulni kezd. Ezután még 15 percig sütjük. Ha elkészült, süteményes tálra szedjük, vanília sodót kínálhatunk mellé.

Anyukám megjegyzései: darált dióval csinálja, nem darabolttal, amikor a feltekert nyers tésztát felszeleteli, úgy teszi a tepsibe a tekercseket, hogy a végüket picit alájuk hajtja, ettől a sülés közben kiszivárgó cukros dió nem ég oda.

Latsia:
- a tésztájának igen lágynak, de azért dolgozhatónak kell lennie. - ha túl lágynak érzed, nyugodtan tegyél bele meg egy kis lisztet, semmit nem ront rajta, - és locsold meg feltétlenül sülés közben /amikor pirulni kezd / azzal a cukros tejjel, mert nagyon finom lesz tőle!

 

 

 

 

Diós hókifli

Hozzávalók: 30 dkg Rama sütőmargarin, fél citrom reszelt héja, 1 db tojás, 2 db tojássárgája, 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 50 dkg finomliszt, 1 csomag vaníliás cukor, porcukor a szóráshoz.

Elkészítése:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk.

Sütőpapíron előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk.

 

 

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2007-12-05
     
Óra
     
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
Webáruházaim
     
Weblapjaim
     
Partnerprogramok
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak