vitamin06.gportal.hu
vitamin06.gportal.hu
Menü
     
Süteményes képes könyv

 

     
Sütemények
     
Halételek
     
Italok
     
Ételek
     
Szöveg fordító

Online fordító

 

Szöveg:

 

Irány:

 
http://onlinefordito.micom.hu/
     
Húsok

A Helyi Téma újságban találtam,  ezt a Buday receptet, de az újság elveszett, így a neten kerestem rá, de itt nincsenek mennyiségek, így ízléssel tettem bele a hozzávalókat. 80 dk hús ( csontnélküli sertéskaraj), fél liter must, ebből picit hagytam, hogy a végén hozzá tudjam önteni a mártáshoz. 500 gramm gomba. 3 idared alma, és 4 kisebb fürt borszőlő. vegyesen vörös és fehér, három fajta szőlőt adtam hozzá. 3 deci tejszín. Mustár, amivel bekened a húsokat és kevés olaj a sütéshez. és ízlés szerint só. Próbáld ki, mert kiadós és finom. Krokettet sütöttem mellé, azzal ettük.

Elkészítés:

 Mustos szűzpecsenye

Szüret idején kézenfekvő, hogy mustot is használok ételkészítéskor.

A mustot sűrű eszenciává forralom, majd hagyom kihűlni. A szűzérméket 4-5 dekás szeletekre vágom, kikloffolom. Sóval beszórom, és mustárral vékonyan bekenem mindkét oldalát. A beforralt mustba beleteszem a szeleteket, és hagyom érlelődni két-három órát a páclében.

Ezután a húst kiveszem a pácléből, lecsöpögtetem. Megsózom. Kevés olajon, közepes hőmérsékletű serpenyőben megsütöm a húst. Az elkészült húsokat kiteszem tányérra, és a serpenyőben visszamaradt zsírban megpirítok cikkekre vágott almát, gombát és a szőlőszemeket.

Öntök hozzá egy keveset a forró mustból, és hozzáöntöm a tejszínt. Visszateszem bele a szűzpecsenyeszeleteket, és mártássűrűségűre forralom. Köretként burgonya- krokettet adok hozzá.

Egyenek jót és élvezzék az ízeket!


  A következő receptet úgy kaptam egy ismerősömtől Skypen.

Vadnyúl csokoládémártásban

Receptek az internetről

Vadnyúl csokoládémártásban

egy kb. 1,5 kg-os vadnyúl

6 evőkanálnyi olaj

10 dkg vöröshagyma

5 dkg sárgarépa

5 dkg zeller

2 vörös csili

2 fokhagymagerezd

5 borókabogyó

1 ág rozmaring

2 ág kakukkfő

2 babérlevél

10 egész bors

3 szegfűszeg

negyed rúd fahéj

5 dl vörösbor (burgundi)

2,5 dl vadas leves alap

5 dkg csokoládébevonó

frissen őrölt bors

5 nagy mogyoróhagyma

20 dkg gesztenye

(1 teáskanálnyi kakukkfűlevél)

A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert felkockázzuk, a fokhagymát meghámozzuk, a

csiliket félbevágjuk és kimagozzuk, a borókabogyókat szétnyomkodjuk. A zöldség-főszer

keverékhez hozzáadjuk még a rozmaringot, kakukkfüvet, babért, szemes borsot, szegfűszeget,

fahéjat, s az egészet félre tesszük.

A nyúl húsát leválasztjuk a csontról, megtisztítjuk a bőrmaradványoktól és az inaktól, majd

2,5 cm-es kis darabokra vágjuk.

A csontokat és a belsőségeket kis darabokra vágjuk, s ezeket jól átsütjük az olaj felforrósított

kétharmadán. Hozzáadjuk a zöldség-főszer keveréket, s egyenletesen megpirítjuk. Felöntjük a

vörösbor felével és 200 Celsius fokra előmelegített sütőben 20 percen át lefedve pároljuk.

Közben apránként hozzáadjuk a maradék vörösbort és a leves alapot, majd az egészet újabb

másfél órán át pároljuk. Akkor az edény tartalmát leszűrjük, a levet egy fazékban felfogjuk.

Ezt a mártást - lassú forralással - szükség szerint még sűrítjük, majd megolvasztjuk benne a

lereszelt csokoládét, jól átkeverjük és sózzuk, borsozzuk, ha kell.

A gesztenyék héját közben kis, éles késsel keresztben bevágjuk, de csak annyira, hogy a

belsejét ne sértsük meg. Tepsire tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig

sütjük, majd a még forró gesztenyékről (így könnyebb!) leválasztjuk a héjat.

A maradék olajat serpenyőben felforrósítjuk, és minden oldaláról jól megsütjük benne a sóval

és borssal főszerezett nyúlhúst. A mogyoróhagymákat meghámozzuk, negyedekre vágjuk és

gyorsan átsütjük a hús mellett. A hagymás húst a gesztenyével együtt a mártáshoz adjuk. 10-

15 percig még pároljuk, azután kakukkfővel megszórva tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Nagy csokoládé

könyvben jelent meg, ahol köretként kis zsemlegombócokat ajánlanak hozzá.

Marinált csirkecombok

 

Az elkészítés kb. 3/4 órát vesz igénybe.

pácoljuk kb. 1 órát

Baguette-tel és vörösborral ajánlott kínálni.

Hozzávalók:

3 evőkanál paradicsompüré

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál méz

só, lehetőleg frissen őrölt bors

1/1 teáskanál morzsolt kakukkfű

1/2 evőkanál olívaolaj

4 darab csirkecomb

 

Elkészítés:

A pardicsompürét tegyük egy edénybe, nyomjuk hozzá a fokhagymát. Keverjük hozzá a mézet, és alacsony hőfokon melegítsük meg. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, keverjük bele az olivaolajat.

Tegyük tepsibe a csirkecombokat és kenjük meg a páccal. Hagyjuk legalább 1 órát állni.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, süssük benne a csirkecombokat, esetleg takarjuk le egy alufóliával, hogy ne süljenek túl sötétre.

(Tűzálló tálban is süthető, amire rátesszük a tetejét, sütés befejezése előtt pár percre levesszük a tetőt, hogy megpiruljanak kicsit a combok)

 

Almás körtés szárnyas:

 

Hozzávalók:

kb: 60 dkg pulyka vagy csirke mellfilé.

bors, só ízlés szerint

2 darab Jonatán - vagy hasonló ízű- alma

2 darab Vilmoskörte - vagy hasonló ízű körte-

25- 30 dkg Bacon szalonna

2-3 deci édes fehér pezsgő vagy bor ( muskotályos is lehet)

Elkészítés:

 A mellet vékony szeletekre vágjuk, megborsozzuk, sózzuk, picit állni hagyjuk.

Közben: Az almát és körtét megtisztítjuk, hasábokra vagy kockákra vágjuk. Beleszórjuk egy tűzállótálba.

Ráterítjük a vékony mellszeleteket. Befedjük baconnal. Ha, maradt alma és körte vékony szeleteket vágunk és rátesszük díszítésnek.

Felöntjük pezsgővel vagy borral.  Lefedjük a tál tetejével vagy fóliával. Sütőbe tesszük és kb 60 perc alatt készre sütjük.  Ha, fóliával fedjük mielőtt kivesszük a sütőből vegyük le a fóliát és párpercig pirítsuk a tetejét.

Burgonyapürével tálaljuk, aki nem szereti rizst is ehet köretnek hozzá.

 

Részeges amur, busa

Hozzávalók:
1 kg halhús
4 gerezd fokhagyma
2,5 dl fehérbor
1,5 dl étolaj
só, bors

A megtisztított halat megmossuk, megtöröljük, megsózzuk és két óra hosszáig állni hagyjuk. A megtisztított fokhagymát a hal hasába tesszük, a nyílást fogvájóval bezárjuk. A halat sózzuk, borsozzuk, olajjal bekenjük, és olajjal kikent sütőlapra vagy tűzálló tálba tesszük. Forró sütőben 20 - 30 percig sütjük, időről időre borral locsolgatva.
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2007-12-05
     
Óra
     
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
Webáruházaim
     
Weblapjaim
     
Partnerprogramok
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak