|
Gymlcskenyr
Hozzvalk:
-
4 tojs
-
15 dkg lgy vaj
-
18 dkg cukor
-
25 dkg liszt
-
1 csomag stpor
-
20 dkg vegyes aszalt s kandrozott gymlcs
-
5 dkg di, mogyor vagy mandula
-
1 mokkskanl rlt fahj
-
1/2 mokkskanl rlt szegfszeg / A fszerek helyett 1 mokkskanlnyi mzesfszerkeverket hasznltam!/
-
1 citrom reszelt hja
-
kevs tej
Elkszts:
A vajat a cukorral s a tojsokkal fehredsig keverjk, hozzadjuk a stporral s fszerekkel elkevert lisztet, a reszelt citromhjat, s annyi tejet, hogy knnyen keverhet tsztt kapjunk.
Az aprra vgott aszalt s kandrozott gymlcsket s beleforgatjuk a tsztba.
/ Tipp, ha eltte lisztbe forgatjuk, nem sllyed bele a tszta aljba/
Stpaprral blelt vagy vajjal kikent s liszttel, vagy morzsval megszrt hosszks formba vagy zgerinc formba ntjk, elsimtjuk, s 180 fokos stbe tesszk, kb. 40-45 perc alatt megstjk, tprbval ellenrizzk, hogy bell is rendesen tslt.
Ha j, kivesszk, 5 percet pihentetjk, s kibortjuk a formbl, hagyjuk kihlni.
Porcukorral megszrhat szeletels eltt, n nem szoktam.
| |