Bailey*s recept
Hozzvalk:
1 liter tarts tej
½ liter tarts tejszn
sszesen 4 dl alkohol. Whisky vagy Rum + tiszta szesz. (2dl+2dl), lehet picivel tbb alkoholt is tenni /maximum sszesen 6 dl , ne a tiszta alkohol legyen tbb, mert rossz z lesz/, de szerintem 4 dl is elg, jz s nem gyenge.
(Whiskyvel az igazi, az eredeti, -bolti- recept is Whiskyt tartalmaz.)
50 dkg cukor
2 darab Aranka –mogyors krmpor-
1 kicsi csomag /1 szemlyes/ Cappuccin mogyors vagy Classic
Elkszts:
1. A tejet melegtsk meg, -( n felforralom a tejet s a tejsznt egytt s lehtm, mert, akkor sokig eltarthat, forrals nlkl kevesebb ideig tarthat el-)
2. Oldjuk fel benne a cukrot ( Meleg tejben+tejsznben oldom fel)
3. Adjuk hozz az Arankt, a cappuccint, az alkoholt a whiskyt s vgl a (tejsznt.)
( meleg tejhez+tejsznhez adom a tbbi hozzvalt is)
Gyorsan htm!
Tancs:
Mieltt hozzkeveritek az Arankt s a cappuccint oldjtok fel egy kevs folyadkkal (tej, tejszn, stb), hogy ne csomsodjon ssze.
A Recepthez azrt rtam kiegsztseket, mert nekem kett fajta receptem volt egyikbe forraltk a tejet+ tejsznt msikba nem, hanem a vgn kevertk az ppen csak meleg tejhez. Mind a kett fajtt kiprbltam, nekem a forralt vlt be jobban, mert sokkal tovbb eltarthat!
Mikor ksz jl rzzuk ssze s tegyk a helyre, pr napig minden nap rzzuk ssze! Fogyaszts eltt is! ( Nem muszj htben tartani, de n ott szoktam trolni)
Volt kollgimnak, kolleganimnek s a Szolnoki Fiskolsoknak, a fiam bartainak a volt osztlytrsainak nagyon zlett.
|