|
Szezmmagos rd
Hozzvalk:
80 dkg liszt / fele sima fele rtes/
2 db - 50 dkg - margarin
4 kvskanl egsz mk
1 pohr -2 dl- tejfl
2 tojs
szezmmag / tojsfehrje/
sajt
kevs s / zls szerint/
A szezmmag s a tojsfehrje kivtelvel mindent sszegyrunk. 3-4 mm vastagra kinyjtjuk, jnyi szles rudakat vgunk bekle. Tojsfehrjvel megkenjk s vastagon megszrjuk szezmmaggal.
( Elszr megkenem a tsztt tojsfehrjvel, megszrom a maggal s derelyvgval kicsit ferdn szeletelem, vgom. gy gyorsabb s szebb is/
Tipp: Finomabb, ha a szezmmagot megprtjuk s ezzel szrjuk meg. 4 tepsivel lesz belle, fl adogot is sthetnk, akkor mindennek a felt vesszk. Elmelegtett stben stjk. Sokig eltarthat.
Sajtos tallr hzilag recept
ahogy mi szeretjk: 45-50 dkg liszt, 20 dkg puha vaj, 25 dkg szros sajt, 1 egsz tojs, 2 dl tejfl, 1 kvskanl szdabikarbna, s, pici piros paprika, 2 kk egsz kmny zls szerint, a hozzvalkat jl el- s sszedolgozni,szksg szerint Kell mg hozz tenni lisztet , mg a tltl el nem vlik a tszta majd kis golykat kell formlni, kilaptani s mehet is a goffristbe, mi 5-s fokozaton stjk aranybarnra...j tvgyat hozz
Pogcsa:
Hozzvalk:
50 dkg liszt
2 dl tejfl
25 dkg margarin
1 dl tej /pici cukor/
1 csipet s 1 tojs
Kenshez:
1 tojs
Elkszts:
A cukros tejben feloldjuk, felfuttatjuk az lesztt. A hozzvalkat sszekeverjk, beletesszk az leszts- cukros tejet is. Gyrni nem szabad!
24 rt htbe tesszk. Msnap sszegyrjuk, kinyjtjuk s kiszaggatjuk, tetejt kenjk meg tojssal s elmelegtett stben stjk.
Ugyan ez a pogcsa rgtn stve:
A vltozs annyi, hogy csak kb 3 dkg lesztt teszek bele. A hozvalkat hozzadom, a margarint eltte elkeverem, elmorzsolom a liszttel, ehez adom a st, tojst, leszts- cukros tejet.
Kb 1 rt meleg helyen kelesztem, kinyjtom, kiszaggatom , tojssal megkenem s elmelegtett stben megstm.
Sts eltt megszrhatjuk sajttal, kmnnyel, stb a pogcsk tetejt.
| |