|
Gyümölcskenyér
Hozzávalók:
-
4 tojás
-
15 dkg lágy vaj
-
18 dkg cukor
-
25 dkg liszt
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg vegyes aszalt és kandírozott gyümölcs
-
5 dkg dió, mogyoró vagy mandula
-
1 mokkáskanál őrölt fahéj
-
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg / A fűszerek helyett 1 mokkáskanálnyi mézesfűszerkeveréket használtam!/
-
1 citrom reszelt héja
-
kevés tej
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a sütőporral és fűszerekkel elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat, és annyi tejet, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk.
Az apróra vágott aszalt és kandírozott gyümölcsöket és beleforgatjuk a tésztába.
/ Tipp, ha előtte lisztbe forgatjuk, nem süllyed bele a tészta aljába/
Sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent és liszttel, vagy morzsával megszőrt hosszúkás formába vagy őzgerinc formába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tesszük, kb. 40-45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is rendesen átsült.
Ha jó, kivesszük, 5 percet pihentetjük, és kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni.
Porcukorral megszórható szeletelés előtt, én nem szoktam.
| |