vitamin06.gportal.hu
vitamin06.gportal.hu
Men
     
Stemnyes kpes knyv

 

     
Stemnyek
     
Haltelek
     
Italok
     
telek
     
Szveg fordt

Online fordt

 

Szveg:

 

Irny:

 
http://onlinefordito.micom.hu/
     
Neves napok receptekben!

Aliz trs-tsztja  

 
A nagykockatsztt a szokott mdon kifzzk, lebltjk. Melegen elkeverjk vajjal. Tzll tl aljra egy sor tsztt rakunk, erre egy sor, trt majd egy rteg tejflt,ezt megszrjuk reszelt sajttal. A rtegezst addig folytatjuk, mg az edny megtelik. Tetejre sajt kerljn. Elmelegtett stben rzsasznre stjk.
Anikkrztt - "majomvel"

Hozzvalk: Tejsznes krmsajt, zls szerint lila-, pr-, fokhagyma, s A hagymkat nagyon aprra vgjuk, a krmsajtba keverjk, s az egszet megszva ismt elkeverjk. Teval kitn.
Annilepny

Hozzvalk: 20 dkg liszt, 12 dkg margarin, 1 db tojssrgja, 5 dkg vanliscukor,  1 dl tejfl; tltelk: 15 dkg rlt mandula, esetleg mogyor vagy di, 10dkg porcukor, 1 dkg kaka, 4 db tojssrgja s kemny habja. A lisztet a margarinnal sszemorzsoljuk, s a tbbi anyaggal tsztt gyrunk belle. Kt rszre osztjuk; az egyik rszt kinyjtjuk, s tepsibe tesszk. Az elrt anyagokbl sszelltjuk a tltelket, s a tsztalapra kenjk. A tszta msik felbl rcsot ksztnk, s vatosan a tltelkre helyezzk. Elmelegtett stben, kis lngon vilgosra stjk.
Annuspspkkenyere
75 dkg hmozott alma maghzt kivgva hst lereszeljk. (Kb. 50 dkg reszelt alma lesz belle.) Ezt 30 dkg cukorral, 1 cs. stporral, 1 tojssal, reszelt citrom hjjal vagy fahjjal habosra keverve hozzadunk 5 dkg mazsolt, 5 dkg durvra vgott dit, 30 dkg rteslisztet. Zsros, lisztes pspkkenyrformba tltve, a tsztt zsros aluflival befedjk. Elmelegtett stben 40-50 percig stjk. Deszkra bortva kihtjk, csak msnap szeleteljk. 


Auguszta palacsinta

Hozzvalk 4 szemlyre: 8 dkg liszt, 1 tojs, 1.2 dl tej, 2 alma, 3 evkanl cukor,1 evkanl vaj, 1 evkanl citroml, 1 evkanl Calvados (almaprlat), 1teskanl tkezsi bzakemnyt, 2 evkanl olaj, rlt fahj, reszelt szerecsendi Elkszts: Az almt megmossuk, meghmozzuk, flbevgjuk, maghzt kiemeljk. A gymlcst felszeleteljk, s lbosba tesszk. Meghintjk 2 evkanl cukorral,fahjjal s szerecsendival. Hozzadjuk a vajat, a citromlevet s az 1 evkanlvzzel hgtott almaprlatot. Kis lngon, kevergetve kb. 5 percig proljuk. Az tkezsi bzakemnytt kevs hideg vzben csommentesre keverjk, s a prolt almra ntjk. sszeforraljuk, majd letakarva, kb. 2 rra hideg helyre lltjuk. A lisztet sszekeverjk a tojssal s a tejjel. Hozzadunk 1 evkanl olajat, 1 evkanl cukrots kevs fahjat. Kb. 30 percig pihentetjk. A tsztbl a maradk olajon 4palacsintt stnk, amelyeket megtltnk a kihlt almval. rlt fahjjal megszrva, a maradk almval krtve knljuk. Elksztsi id kb. 40 perc
Blint- napi trfnkok

Hozzvalk: 50 dkg liszt, 50 dkg tr, 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4tojssrgja, 1cs stpor, csipetnyi s, 1 citrom reszelt hja. A stshez olaj.

Knyv Neves napok, receptekben A lisztet a stporral, sval sszekeverjk, a vajjal, a trval, a tojssrgjval s a cukorral sszegyrjuk. Belereszeljk a citromhjat, s jl sszedolgozzuk, majd kb. fl rig pihentetjk. Lisztezett deszkn ujjnyi vastagra nyjtjuk, s kzepes mret szv alak formval kiszaggatjuk. 180 C -ra melegtett olajban kb.3 - 4 perc alatt aranysrgra stjk. Porcukorral meghintve, lekvrral tlaljuk. Hidegen s melegen egyarnt kitn.

 

Betti gymlcstorta

Hozzvalk: 4 db tojs, 20 dkg cukor, 4 evkanl citroml, 20 dkg liszt, stpor,5 dl tej, 1 csomag vanlis pudingpor, tbbfle nyers gymlcs vagy beftt, fldoboz gymlcszselatin.A tojssrgkat kikeverjk a cukorral, hozzkeverjk a citromlevet. A tojsokfehrjbl habot vernk, sszekeverjk a liszttel, a stporral s a tojsos cukorral.Kerek tortaformba tesszk, s lassan megstjk. A tejbl a vanlis pudingporralpudingot ksztnk. Az elkszlt tortt kettvgjuk, s megtltjk a pudinggal. Tlrahelyezzk. A tetejt gazdagon megrakjuk klnfle gymlccsel, s vgl langyosgymlcszselatinnal ntjk le. Jl lehtve tlaljuk.
BloodyMary
Ha csak egy pohr italt adunk, dt, zamatos lehet a Bloody Mary (ejtsd bladimeri). Egy vizespohrnyi paradicsomlbe kevs vodkt vagy gint kevernk, scsipetnyi rlt borssal megszrjuk. Rakhatunk bele 2-3 jgkockt is, mert a BloodyMary hidegen az igazi.


Boglyas Kata

Tszta
: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 5 egsz tojs, fl csomagstpor, tejfl, 1 csomag vanlis cukor, zsr, porcukor.

Tltelk
: 20 dkg di, 5 evkanl baracklekvr vagy mlnalekvr, 10 dkg cukor,1 evkanl rum vagy rum eszencia. A liszt kzepre tjk a tojssrgjt, margarinnal, stporral, cukorral, tejfllel kemny tsztt gyrunk, amelyet ktfel osztunk. Az egyik felt kinyjtjuk,kizsrozott tepsibe tesszk, rrakjuk a tltelket: a tojsok fehrjt kemny habb verjk, a cukorral, a darlt dival, lekvrral s rummal jl elkeverjk. Rntjk a tepsiben lev tszta tetejre, s a tszta msik felt egyenletesen, nagy lyuk reszeln rreszeljk. Kzepes tzn stjk, ha kihlt, kockkra vgjuk, s megszrjuk porcukorral.


Borzas kata



Hozzvalk: 4 tojsfehrje, 28 dkg porcukor, 20 dkg dibl.4 tojsfehrjt a cukorral gzn felverjk, majd levesszk a gzrl, tovbbverjk,amg szalagot nem vet. Utna beletesszk a gorombra vgott dit s kikent,lisztezett tepsire evkanllal ki halmokat rakunk, s gyenge tznl szrtjuk.
Ceclia-salta

20 perc Nehzsg: 1

Hozzvalk: 25 dkg crnametlt, 20 dkg ftt fstlt sonka, vagy tarja, 1evkanl olaj, 1 dl majonz, 3 dl tejfl, 1/2 mokkskanl csps paprika (vagy paprikakrm), 1 mokkskanl curry, 1/2 mokkskanl chili, s s trtt feketebors, zls szerint Az aprra trdelt crnametltet forrsban lv ss vzben megfzzk. Lebltve s lecspgtetve elkeverjk az olajjal. Kzben a sonkt vagy ledarljuk, vagy nagyon finomra vagdaljuk, s sszekeverjk a majonzzel, a tejfllel s a fszerekkel. Ebben a csps mrtsban megforgatjuk a ftt tsztt, htszekrnyben jl lehtjk,s sr mell knljuk.
Charliepalacsintja

Hozzvalk 4 szemlyre: 2 tojs, 20 dkg liszt, 4 dl tej, 8 vkony szelet kolozsvri szalonna, 2 jonatnalma, 5 dkg mrvnysajt, s, bors, majornna. A tojst kikeverjk a liszttel. Fl rn t, llni hagyjuk, majd felntjk a tejjel, s csommentesre keverjk. Az almt meghmozzuk, s vkonyan felszeleteljk. Serpenyben megolvasztunk 1 szelet vastagabb cskokra vgott hsos szalonnt,majd melldobunk nhny almagerezdet is. Sval, borssal s morzsolt majornnval  meghintjk, s 1-2 percig pirtjuk, majd rntnk 1 merkanl palacsintatsztt. Mindkt oldalon ropogsra stjk. Mg forrn megszrjuk reszelt mrvnysajttal.
Edward-szeletek
11 deka cukrot 4 tojs srgjval, 1 csomag vanlis cukorral s 4 deka vajjal habosra kevernk. Flrai kevers utn mg 15 deka rlt mandult, meglgytott 7deka fzcsokoldt, 2-3 evkanl zsemlemorzst s legvgl a 4 tojs kemnyhabjt adjuk hozz. Tepsiben stjk. Sts utn tejcsokoldval kszlt cukros csokoldmzzal vonjuk be az egsz lapot, melyet fnyezs utn hosszks szeletekre vgva mg csokoldcskkal dsztnk.
vatorta
A torta lapjai ktflk:
Els lap:
3 tojs habjba belevernk 9 dkg cukrot, a 3 tojs srgjt, 3 evkanl kakat s 1 evkanl lisztet. Stpaprral kiblelt kerek tortaformban kistjk.
Msodik lap:
3 tojs habja, 9 dkg cukor, 3 tojs srga, 9 dkg darlt di s egy-kt evkanl zsemlemorzsa. Termszetesen ezt is kistjk.
Krm:
5 evkanl cukorbl, 5 tojs srgjbl s 1,8 dl tejbl sr krmet fznk,melybe a vgn belekavarunk 1 csomag vanlis cukrot, majd kihtjk. Kikavarunk 30 dkg vajat (n nem szeretem margarinnal kszteni tortkat, mert szerintem mg a htben sem tud a krm jl megkemnyedni), aprnknt belekavarjuk a krmet, majd ktfel osztjuk. Az egyik felbe mg kavarunk 2evkanl kakat, a msikba 2 evkanl eperdzsemet s egy kis rum esszencit. Mindkt lapot ktfel vgjuk, s a kvetkez sorrendben tltjk meg: Alulra csokis lap  r csokis krm, utna dis lap s epres krm stb. A tetejt, ha bevontuk az epres krmmel, a legegyszerbb s legmutatsabb dszts, ha a csokis krmbl mindenflket tortanyomval rnyomunk.


zsau Vrslencse-szsza

Hozzvalk: 100 g hntolt vrs lencse, 1 evkanl olvaolaj vagy fzolaj, 1 fejhagyma felaprtva, 2 sszezzott fokhagymagerezd, 1 marknyi ztatott csicseribors, 1 teskanlnyi darlt fszer, (koriander, fahj, kmny), 1 picinyszl sfrny, 1/2 l vz. Elkszts: A hagymt lassan vegesre dinszteljk, a fokhagymt s a fszerkeverket hozzadjuk s tforrstjuk, belentjk a lencst s a csicseriborst,s ugyancsak tforrstjuk, kevergetjk, vzzel megntzzk, felfzzk, lass tzn fl rig proljuk, ha szksges, vizet ntnk al. Ez a fzelkfle, nem kell, hogy tl hg legyen. A lencseszemek egszen sztesnek,s egy vilgosbarna ksaflv vlik az egsz. Ez a fzelk brmilyen tkezshez j kiegszts, fogyaszthat lngossal is.
Ferenc Jzsef csokoldja

Hozzvalk: 10 dkg tejcsokold, 3 dkg tcsokold, 1 ek. kakapor, 3.5 dl tej,3.5 dl tejszn, porcukor A kakaport csommentesre keverjk a tejjel, beletrdeljk a tejcsokoldt s felforraljuk. A tejsznt kemny habb verjk a porcukorral, az tcsokoldt

. A forr csokolditalt porcelncsszkbe tltjk, nagy adag tejsznhabot ltetnk a tetejre, s megszrjuk a reszelt csokoldval.
Gabisaltja
Cskokra vgunk 25 dkg Pannnia sajtot s 2 db almt. Hozzvegytnk 15 dkg pirosszl szemet. Megszrjuk 3 dkg hmozott durvra vgott mandulval. 3 evkanltejsznt 3 evkanl joghurttal egytt felvernk. zestjk citromlvel, cukorral sborssal. A salthoz keverjk. Htve adjuk asztalra.
Gbrispalacsintja
A szoksos mdon jhzy tykhslevest fznk. A ftt csirkt kicsontozzuk, s a ftt zldsgekkel egytt ppesre vgjuk, 1 db tojssal, 1 evkanl tejfllel sszefogjuk,sval zestjk. A ss tsztbl sttt palacsintkat megtltjk vele, vnkos formra hajtogatjuk. Kivajazott tzll tlba helyezzk a palacsintkat, s reszelt sajttal elkevert tejfllel thzzuk. Elmelegtett stben, a sajt rolvadsig stjk. Finomra vgott petrezselyemmel meghintve tlaljuk
Gyngyitorta

Hozzvalk: 4 db tojs, 7 dkg porcukor, 6 dkg mandula, 1 dk zsemlemorzsa, 2dkg kaka, 4 dkg vaj, krm; 2 db tojs, 8 dkg cukor, 12 dkg vaj, 2 szeletcsokold, 5 dkg mandula, egy kvskanl rum. A tojs srgkat a porcukorral habosra keverjk, majd belekeverjk a prkltmandult, a zsemlemorzst, a tojsok habjt, a kakat s az olvasztott vajat. Kivajazott, lisztezett tepsibe megstjk. Krm; a tojsokat a vanlis porcukorral tzn krmm fzzk. A vajat habosra keverjk, beletesszk a puhtott csokoldt,a pirtott, darlt mandult, a kihlt krmet s egy kvskanl rumot, sszekeverjk,tetszs szerint tltjk vele a pisktt.
Helnapalacsinta
A hmozott krteszeleteket cukros, szegfszeggel s citromhjjal zestett vzben puhra fzzk, sszetrjk. Az des tsztbl sttt palacsintkat darlt dival megszrjuk, a krtekrmmel megkenjk, ngyszgletre hajtogatjuk.
Vanlis porcukorral meghintve, vanliamrtssal tlaljuk.
Henitorta

Hozzvalk: 7 db tojs, 20 dkg cukor, 25 dkg gesztenye, 2 szelet csokold; krm: 2 db tojs, 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 15 dkg gesztenye; mz: 6 dkg fondant, 2 szelet csokold, 1 kvskanl rum. A tojsok srgjt a cukorral habosra keverjk. vatosan hozzadjuk a ftt, ttrt gesztenyt, a reszelt csokoldt, s a tojsok kemny habjt. Az egszet formba tesszk s megstjk. Ha kihlt, gesztenyekrmmel tltttjk, s bevonjuk csokoldmzzal. Krm: az egsz tojsokat a vanlis cukorral habstben felforraljuk. A vajat habosra keverjk, belekeverjk a kihlt tojskrmet, s az egszet jl kikeverjk. Megtltjk vele a tortt. Csokoldmz: a
Fellangyostott fondantba  2 szelet puhtott csokoldt, 1 kvskanl rumot, s 1 kvskanl vizet tesznk. Vzfrdben az egszet jl elkeverjk, s rntjk a tortra.
Hubertuspalacsinta
A ftt vagy slt vadhst finomra vgjuk, majornnval, kakukkfvel, sval, borssal,1 tojssal, tejfllel s annyi zsemlemorzsval eldolgozzuk, hogy sr masszt kapjunk. Hubertus likrrel zestjk. A ss tsztbl kszlt palacsintkat megtltjk vele s kivajazott tzll ednyben, tejfllel thzva, elmelegtett stben

Hippolit stemny
3 tojst, 25 dkg cukrot kikeverve, hozzadunk 10 dkg lisztet, 10 dkg darlt dit, fl cs. stport, zls szerint kakaport, 2 dl tejflt, jl eldolgozzuk. Kicsi, vajas, lisztes tepsibe tve kistjk. Ha ksz, a tepsiben mg melegen a szleit levgjuk, a tsztt 4 fel vgjuk. Egy negyed rszt kivve a tepsibl, flbevgjuk. Meleg rumos baracklekvrral vastagon bekenjk. Egyiket zls szerint
Beszrjuk cukros, darlt dival, majd rrakjuk a msik bekent darabot. Kis kockkra vgva, tetejre vanliscukrot hintnk.
Ilona-torta

Hozzvalk: Vaj 18 dkg, cukor 18 dkg, tojs 9 db, csokold 16 dkg, mandula 18dkg. Elksztse: Kilenc tojssrgjt 18 dkg cukrot habosra elkevernk, hozzkeverjk a mr elre kikevert vajat, 16 dkg puhtott csokoldt, 18 dkg hjastl darltmandult, azutn a 9 tojs kemnyre vert habjt. Kikent, lisztezett formban lasstznl stjk, ha kihlt, 4 rszre vgjuk, krmmel tltjk, s csokoldmzzal bevonjuk.


Izabella-torta

Hozzvalk: Tojs 8 db, cukor 28 dkg, mogyor 28 dkg, vanlia 1/4 rd. Elksztse: Nyolc tojsfehrjbl kemny habot vernk, tesznk bele 28 dkg vanliscukrot, s ezzel tovbb verjk. Azutn tegynk bele 28 dkg prklt, darltmogyort, majd kikent lisztezett tepsiben kistjk. Ha kislt, lapokba vgjuk,csokoldkrmmel tltjk, s vonjuk be. Dszthetjk, a krmbl kszlt golykkal.
Jancsi-Juliskacsemegje
18 dkg porcukrot, 1/2 cs. V.-stport, 20 dkg liszttel, 10 dkg vagdalt mandulval, 5dkg mazsolval, 2-3 szelet reszelt csokoldval, 3 egsz tojssal s kevs tejjel jl kidolgozunk. A tsztbl vastag rudat formlunk, melyet vajjal kikent, lisztezett,keskeny, hossz tepsiben stnk. Prnapos lls utn, ujjnyi szeletekre vgjuk.
Jkob Lencsefzelke

Hozzvalk: 250 g tnyrlencse, 1 l vz, 1 evkanl olvaolaj vagy fzolaj, 1 fejhagyma felaprtva, 2 fokhagymagerezd sszezzva, 1 kisebb prhagyma felkarikzva, 1 teskanl rlt kmny, koriander, fahj vegyesen, 1 csapott teskanl s. Elkszts: Mossuk meg a lencst, s egy jszakra, ztassuk be. Szrjk le, de az ztatvizet  NE ntsk ki. Olvasszunk fel fzvajat, (olajat,) forrra, a hagymt sssk vegesre, proljuk vele egytt tovbb a fokhagymt, s port. Ezutn tegyk bele a fszerkeverket, s egy kis ideig hagyjuk pirulni, tegyk hozz a lencst, s rvid ideig prkljk, htsk le az eltett ztatvzzel, majd engedjk fel,szksg szerint adjunk mg hozz vizet (a lencse megdagad, ezrt erre gyelni kell!), kis lngon proljuk, kb. 30-50 percig, mieltt levennnk, szzuk meg. Levesknt egy kicsivel tbb vizet kell tenni hozz. Ha lencsefzelket akarunk, akkor szkebben bnjunk a vzzel, ppen csak mindig legyen rajta. Nagyon megy hozz az zletes bzalisztlngos vagy a friss kenyr. Fogyaszthat egytt a kles- vagy rpaksval is. Az asztalnl tehetnk hozz citromlevet, finom zamatot ad. 


Jnos-napi torta
20 dkg cukrot, fl csomag V.-vanilincukorral s 7 tojs srgjval fl rig habosra kevernk. Hozzadunk 5 dkg darlt mogyort, 5 dkg darlt mandult, 10 dkg aprra vgott, cukrozott gymlcst, 5 db kicsire darabolt ldafgt, 1-2 evkanl zsemlemorzst, s fl cs. V.-stport. Legvgl a 7 tojs fehrje kemny habjt elegytjk hozz, s magas fal tortastben forr tznl stjk. Kihls utn kt rtegre vgjuk, barackzzel megkenjk, s sszelltjuk. Tetejt, s oldalt olvasztott

csokoldval vonjuk be, melyre mg paprtlcsr segtsgvel szintn csokoldbl rcsos mintt nyomunk dsztsl.
Jucipacsni

Hozzvalk: 14 dkg darlt mandula, 14 dkg cukor, 14 dkg vaj, 14 dkg liszt, 1tojssrgja, szegfszeg, fahj, citromhj. A hozzvalkat sszegyrjuk. A tsztt vkonyra nyjtjuk, s nagyobb pogcsaszaggatval kiszaggatjuk. Kzepkbe hmozott mandult tesznk, s megkenjk tojsfehrjvel. Forr stben, de igen kis lngon szrtjuk


Judit torta



Hozzvalk: 6 db tojs, 6 evkanl cukor, 2 szelet reszelt csokold, 2 evkanlliszt; krm: 6 dkg di, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 6evkanl cukor, 1 evkanl rum. A tojs srgkat, a cukrot, a csokoldt habosra keverjk, hozzadjuk a tojsok habjt, s vgl a lisztet keverjk bele knnyedn. Mrskelt tznl 2 rszben megstjk. Krm: a finomra rlt dit a tejjel leforrzzuk, ezutn szitn tcsorgatjuk, illetve tpasszrozzuk, a vajjal s a vanlis cukorral habosra keverjk,hozzadunk egy evkanl rumot, s ha a torta kihlt, megtltjk, kvlrl is krmmel vonjuk be, s fl dikkal dsztjk.
Jliafagylalt

Hozzvalk: 2 dl tejszn, 3 dl tej, 5 dkg tcsokold, 1 evkanl rum, 4 evkanl kristlycukor, 1 zacsk vanlis cukor, 5 dkg mazsola, 1 evkanl nagyon finomra darlt di, 1 teskanl liszt, 1 mokkskanl reszelt citromhj, csipet s ,kshegynyi trt szegfszeg. A tejet a cukorral felforralom. Kzben a tejsznben simra keverem a lisztet, majd a forrsban lev cukros tejhez keverve, jl kiforralom, illetve besrtem. Hozzadom a darlt dit, a megtiszttott mazsolt s a citromhjat. ppen csak egy pillanatig forralom, mris elzrom alatta a lngot. Ezutn keverem bele a vanlis cukrot, a szegfszeget s a st, vgl a rummal zestem. Ha a massza teljesen kihlt, a htszekrnyben jl lehtm s a fagylaltgpbe ntve, kifagyasztom. A fagylalt elkszlte eltt t perccel beleszrom a megreszelt, vagy forgcsokra vgott csokoldt.
Jlia-stemny

Hozzvalk:

Tszta: 30 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 cs. vanlis cukor, 3 tojs, s, rumaroma, 50dkg liszt, 1 cs. stpor, 5 ek. tej; Mz: olvasztott csokold vagy zestett,besrtett cukoroldat A tszta anyagait habosra keverve zsrozott, lisztezett formban, kzepes hmrskleten stjk. A kihlt tsztt mzzal bevonjuk.
Jliatsztasaltja

Hozzvalk: 10 dkg csiga-, csavart- vagy kagyltszta, 20 dkg csemegekukorica(konzerv), 2 nagy fej lilahagyma, 5 dkg reszelt rokfort, 4 dl kefir, 1 narancs, 1 dl majonz, 1 gerezd fokhagyma, s s trtt fehr bors A tsztt a szoksos mdon, ss vzben megfzm, s hideg vzzel lebltve, jl lecspgtetem. A narancsot meghmozom, karikkra vgom, majd a karikkat kiskockkra metlem. A lilahagymt megtiszttom, s finomra vgva meg is szom (nem beszom). sszekeverem, hogy a s mindentt rje. 15 percig hagyom llni. Kzben a majonzt simra keverem a kefirrel, hozzadom a zzott fokhagymt s a reszelt rokfortot. zls szerint megborsozom. A mrtsba forgatom a ftt tsztt, a levtl lecsurgatott kukorict, a hagymt (amit nem kell kicsavarni) s a narancskockkat. Az egszet alaposan sszekeverem, majd befedve egy napra rakom a htszekrnybe. (Ennyi id szksges ahhoz, hogy az zei jl sszerjenek.) Tlals eltt kevs rokforttal kln is megszrom, s lilahagyma-karikkkal kirakom a tetejt.
Jliavirslisaltja

40 perc Nehzsg: 1

Hozzvalk: 3 pr virsli, 1 nagy fej vrshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3evkanl marinlt
(ecetes-olajos) paradicsompaprika, 1 fiola kapribogy, 2ecetes uborka, msfl dl majonz, msfl dl tejfl, s zls szerint, 1mokkskanlnyi trtt fekete bors A vrshagymt megtiszttjuk, s vkony karikkra vgjuk. Forrsban lv ss vzbe dobva 4 percig fzzk, majd levtl leszrjk. Az uborkt almareszeln lereszeljk,s a hagymhoz tesszk. A marinlt paradicsompaprikt vkony cskokra metljk. A majonzbe belekeverjk a megtiszttott s finomra zzott fokhagymt, a kapribogy leszrt levt, a st s trtt borsot, majd a mrtst rcsorgatjuk a hagyms-uborks paradicsompaprikra, s hozzadjuk a finomra vagdalt kapribogyt. A virslik hjt lehzzuk (termszetesen csak akkor, ha manyag beles virslit vsroltunk), hideg vzbe tesszk s felforraljuk. Ezutn a vzbl kivve azon forrn vkony karikkra vgjuk s beletesszk a mrtsba. Jl sszekeverjk, s a tlat lefedve a htszekrnyben egy napig rleljk.
Jutkalekvrja

Hozzvalk: 2 kg kimagozott vrs szilva, 2 kg hmozott kimagozott rtesalma,1 kg rett nagy szem paradicsom, 1.5 kg kristly cukor A gymlcsket feldaraboljuk, puhra fzzk s tpasszrozzuk. Hozzadjuk a cukrot s kb. 30 perces lass forralssal, kevergetve besrtjk. vegekbe tltjk, a tetejt kristlycukorral megszrjuk, lektjk, s egy napra szraz gzbe tesszk
Jutka-torta
7 tojs srgjt 12 dkg vajjal s 1/2 cs. V.-vanilin cukorral flrig kevernk, majd 12dkg cukrot, 10 dkg puhtott csokoldt, 10 dkg darlt mandult, 1/2 cs. Vncza-stport, 1 ek. lisztet s legvgl a ht tojs kemny habjt adjuk hozz. Forrstben, magas fal kerek tortaformban stjk. Tltelk: 10 dkg puhtott csokoldt 15 dkg vajjal, 15 dkg porcukorral, s 1 egsz tojssal habosra kikevernk. A tltelk egy rszvel a torta tetejt, s oldalt kssel szpen bevonjuk, s cukrozott narancshjdarabokkal dsztjk.
Katatorta

Hozzvalk: 6 db tojs, 15 dkg cukor, 7 dkg liszt, 5 dkg di; Krm: 20 dkg darltdi, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 dl tej, 1-2 kanl rum. A tojs srgkat a cukorral habosra keverjk, majd vatosan beleforgatjuk a tojsok kemnyre vert habjt, a lisztet s a darlt dit. Krm: a dit a tejjel leforrzzuk, kihtjk. A cukrot a vajjal kikeverjk, majd hozzadjuk a kihlt dit, zestjk a rummal, s az egszet fehr habzsig keverjk. A tortt kettvgva a krmmel megkenjk, kvlrl is krmmel vonjuk be, flbevgott dival dsztjk.


Kati-krm

Hozzvalk: 3 dl tejszn, 10 dkg porcukor, 1 citrom, 15 dkg vegyes beftt, kistojslikr, csoki darab A tejsznbl kemny habot verve vatosan elkeverjk a porcukorral, a citrom reszelt hjval, az aprra vgott vegyes gymlccsel. Tojslikrrel zestjk. Tlalsig poharakban, htben tartjuk, csoki darval meghintve tlaljuk.


Katipalacsintja
A tojssrgjt vanlis porcukorral, pr csepp rummal, reszelt citromhjjal, kevs mazsolval habosra keverjk. A krmmel megtltjk az des tsztbl sttt palacsintkat s forr meggylekvrral thzva tlaljuk.


Kati szelet

Hozzvalk: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg zsr, 1 csomag stpor, 3 tojssrgja, 1 dl tejfl. Tsztv sszegyrjuk, s 3 lapot stnk belle. Ha kihlt, az egyik lapot 2-3 dl forr, cukrozott tejjel lentjk. Elmorzsoljuk a lapot, majd jl sszekevernk 10 dkg vajat, 1 evkanl kakat, kevs rumot s ezt a krmet sszekeverjk az elmorzsolt lappal. A masszt a kt lap kz helyezzk. 3 tojs fehrjt, habnak felvernk (gzn), majd 20 dkg porcukrot tesznk bele, s gz fltt addig verjk, mg a cukor elolvad, majd a tetejre kenjk, s csokold reszelkkel beszrjuk.


Katka

Hozzvalk: 15 dkg zsr, 2 tojs, 50 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag stpor, tejfl, kevs cukros tej, 2 evkanl baracklekvr, fl dl rum, 10 dkg vaj. A zsrt a tojsok srgjval, 15 dkg cukorral kikeverjk. Hozzadjuk a lisztet, amelyben elzleg elkevertk a stport, s tejfllel olyan kemnysgre gyrjuk,hogy nyjtani tudjuk. 3 lapot stnk belle.1 lapot sszetrnk, cukros tejjel meglocsoljuk, hozzadjuk a baracklekvrt s a rumot. Kzben egy msik tlban a vajat kikeverjk 15 dkg cukorral, a kt masszt sszekeverjk, s ezt tltjk a kt megmaradt lap kz.
Mz
: 2 tojsfehrjt 20 dkg cukorral gz fltt habb verjk, majd bevonjuk vele a tetejt. Msnap vzbe mrtott kssel szeleteljk. Nagyon mutats, ha mg melegen a mzra csokolddart is hintnk.


Karola-torta

Hozzvalk: Tojs 10 db, porcukor 25 dkg, mandula 25 dkg, vanlia 1/4 rd. Elksztse: Tz tojs kemny habjba tesznk 25 dkg porcukrot, 25 dkg hjasan megdarlt mandult, kis vanlit, megstjk, s ha kihlt, rumos krmmel megtltjk.
Kvtorta Jlia-mdra

Hozzvalk: piskthoz: 7 tojs, 7 ppozott evkanl finomtott kristlycukor, 2teskanl Nescaf, 7 ppozott evkanl rtesliszt, fl csomag stpor;

A krmhez: 25 dkg Rma margarin, 20 dkg porcukor, 3 evkanl Nescaf, 2teskanl kakapor (nem cukrozott).A tojssrgjt a cukorral kikeverem, beleszrom a Nescaft. Ezutn felvltva keverem bele a lisztet (amelybe bele tettk a stport) s a tojsfehrjbl felvert habot. Vastagon kivajazott s liszttel meghintett tortaformba simtom a masszt,s elmelegtett, forr stben kzepes lngon megstm tprbig. (Nekem 26cm-es tortaformm van, akinek kisebb, annak elg az 5 tojsbl, s annak megfelel hozzvalkbl pisktt kszteni. Nem kell annyit bajldni a tortalapkiszedsvel, ha a forma aljt stpaprral kibleljk!) Kzben elksztem a torta krmjt. A Rma margarin felt felolvasztom,belekeverem a porcukrot, a Nescaft, a kakaport. Ha a cukor felolvadt benne, akkor adom hozz a tbbi hideg margarint, s az egszet nagyon habosra, knnyre kikeverem. A kihlt pisktt a formbl kibortom, majd legalbb 4 vkony lapra vgom, s megkenem a kvkrmmel. Egymsra bortva kicsit sszenyomom, s a tortatetejt meg az oldalt is bevonom a maradk krmmel. Kvszemekkel s Nescafval dsztve, hidegen knlom.
Lajcsiszelet

Tszta
: 3 evkanl kaka, 3 evkanl mz, 3 egsz tojs, 23 dkg porcukor, 10dkg vaj, 1 kvskanl szdabikarbna. Mindezt egyben gz fltt sszefzzk, forrstl szmtott 5 percig. Hozzadunk 45 dkg lisztet (lehet tbb, amennyit felvesz).4 egyenl rszre osztjuk. Ksfok vastagsgra nyjtjuk, zsrozott lemezen megstjk (lehet a nagy tepsiben).
Krm
: 2 csomag karamell pudingport 6 dl tejjel, 1 csomag vanlis pudingport 3 dl tejjel simra fznk. (Lehet az zek arnyt fordtva is elkszteni.) Msfl csomag(40 dkg) margarint habosra kevernk 40 dkg porcukorral, ezt elosztjuk a pudingok szerint: ktharmad rszt a 6 dl tejjel fztt pudinghoz, a maradk egyharmad rszt pedig a msikhoz adjuk. Egy kanlnyit hagyjunk a krmbl a tetejre. Megtltjk a lapokat (tszta, karamell, tszta, vanlis, tszta, karamell, tszta), s a tetejt vkonyan megkenjk a maradk krmmel. A tszta szleit levgjuk s rreszeljk a tetejre. A stinek puhulni kell, msnap szeleteljk.
Leasti

Hozzvalk: 4 tojssrgja, 60 dkg liszt, 1 csomag vanlis cukor, 1 csomagstpor, 1 citrom reszelt hja, 3 evkanl tejfl, 10 dkg cukor. A hozzvalkat jl sszedolgozzuk, majd kinyjtjuk kb. 1 cm vastagra. Ktflenyomval kell kiszaggatni: az als felt teli nyomval - erre kennk lekvrt, a felst pedig lyukas kzepvel. Ezt beleforgatjuk a tojsok megmaradt fehrjbe, majd darabolt diba. Ezutn rhelyezzk a lekvros rszre.180-200 fokos stben stjk, amg aranybarna nem lesz.


Lili-kifli

(knny, igen finom)20 deka vajat 20 deka liszttel kevert 1/2 csomag Vncza-st porral, 20 dkg trval s kevs sval jl sszedolgozunk. Ksht vastagsgra nyjtjuk, s hromszg alak darabokra vgjuk. Az egyes darabokat lekvrral kenjk meg s sszecsavarjuk. A ksz kifliket mg meleg llapotban vanilincukorral hintjk be.


Lili-torta

Hozzvalk: Porcukor 25 dkg, tojs 8 db, liszt 12 dkg, tejszn 2 dl. Elksztse: Negyed kg porcukrot 2 egsz tojssal s 6 tojssrgjval habosra kikevernk, hozztesznk 12 dkg lisztet, 4 tojs kemnyre felvert habjt, kistjk, lapokra vgjuk, dikrmmel tltjk, tetejt tejsznhabbal bevonjuk.
Magdolna-fnk

Hozzvalk: Vaj 28 dkg, porcukor 10 dkg, tojs 4 db, liszt 28 dkg, vanlia 1/4 rd,citromhj 1/2 db. Elksztse: A vajat porcukorral habosra keverjk, beletesznk kis vanlit,citromhjat, 4 tojssrgjt, a lisztet s a 4 tojs kemny habjt. Kikent s lisztezett tepsibe tesszk, kistjk, s mg melegen klnfle formkra kiszaggatjuk.


Magdolna kifli

Hozzvalk: 25 dkg margarin, 6 db tojs, 6 evkanl cukor, 1 csomag stpor, 4evkanl tejfl, 30 dkg liszt, 15 dkg darlt di, 15 dkg cukor. A margarint a tojsok srgjval 6 evkanl cukorral habosra kevernk, majd hozzadjuk a tejflt reszelt citromhjat a stport, s a lisztet, az egszet
jl sszekeverjk kikent, lisztezet, tepsibe ntjk, egyenletesen
sztnyomkodjuk, megkenjk vkonyan lekvrral .A 6 tojs fehrjbl kemny habot vernk, vatosan sszekeverjk a darlt dival,s a cukorral rkenjk a tszta tetejre, s egytt megstjk elmelegtett stben.

     
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     
Szmll
Induls: 2007-12-05
     
ra
     
G-mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
     
Naptr
2025. Mjus
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     
Webruhzaim
     
Weblapjaim
     
Partnerprogramok
     

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!