vitamin06.gportal.hu
vitamin06.gportal.hu
Men
     
Stemnyes kpes knyv

 

     
Stemnyek
     
Haltelek
     
Italok
     
telek
     
Szveg fordt

Online fordt

 

Szveg:

 

Irny:

 
http://onlinefordito.micom.hu/
     
Stemny receptek kpekkel J!!!

Aljnlkli trs

Hozzvalk: 1 kg tr, 15 dkg lgy margarin, 5 evkanl bzadara, 2 evkanl liszt, 10 evkanl kristlycukor, 4 egsz tojs, csipet s, reszelt citromhj, 1-2 csomag vanilis cukor, 1 mokkskanl szdabikarbna ( vagy fl csomag stpor )

 

Tetejre: 1 pohr tejfl, 1 evkanl liszt, 1 tojs

 

A hozzvalkat sszekeverjk, kzepes mret lisztezett, zsrozott tepsibe ntjk. A tetejre valkat kikeverjk, evkanllal rcsurgatjuk s elsimtjuk a tetejn. Forr stben kzepes lngon szp pirosra stjk. (Kb : 40 perc)

 

n stpapron stttem!

 

 

Forr almstska

1/2 kg leveles tszta, 1 kg alma, 1 csomag vanlis pudingpor, 8 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, fahj

Az almt megpucoljuk, lereszeljk s megszrjuk a cukorral. llni hagyjuk. Kzben kinyjtjuk a leveles tsztt, 8 rszre osztjuk, az egyik felket nhny helyen bevagdossuk.

Az almt kicsavarjuk, s lassan prolni kezdjk. A levt elkeverjk a vanlis pudinggal. Amikor az alma megproldott, megszrjuk kevs rlt fahjjal s a vanilis cukorral, s rntjk az almalvel elkevert pudingport. Srre fzzk, kicsit kihtjk, a tsztra kupacokat tesznk, a tszta szleit megkenjk tojssal s sszehajtjuk. A szleket jl lenyomkodjuk.

Kvlrl is megkenjk tojssal, elmelegtett stben pirosra stjk.

 

 

 

Aranygaluska

Hozzvalk: 25 dkg liszt, 2.5 dkg margarin, 2.5 dkg leszt, 2.5 dkg porcukor, 1 tojs, 1.3 dl tej, 3 csipet s, egy citrom reszelt hja, 10 dkg darlt di, 10 dkg kristlycukor, olvasztott vaj

 

Elkszts: A tszta sszetevibl kzzel vagy gppel kelt tsztt gyrunk. Ezutn kb. 30-40 percet kelesztjk.

 

Egy 26 cm-es tortaformt kivajazunk vagy stpaprral kiblelnk. (az aljt is) Keverjk ssze a darlt dit s a kristlycukrot.

 

Ha a tsztnk megkelt, nyjtsuk ki kb. egy – msfl centi vastagsgra s egy kisebb pogcsa szaggatval szaggassuk ki a tsztt. A kiszaggatott tsztkat mrtsuk bele egy villval az olvasztott margarinba s forgassuk meg jl a cukros diba. Ezutn tegyk szorosan a tsztadarabokat a tortaformba s szrjuk a tetejre a maradk cukros dit. gy kelesszk mg jabb 30 percig.

Elmelegtett stben 170 fokon, 25-30 perc alatt kszre stjk.

 

Vanliasod : 4 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csomag vanlis cukor vagy 1 vanliard belseje, 4 db tojssrgja, 8 dl tej

 

Elkszts : A cukrot, vanliscukrot s a lisztet egy tzll tlba tesszk, jl sszekeverjk. Hozzadunk 1 dl tejet s a 4 db tojssrgjt. Ezt csommentesre keverjk. A maradk tejet felforraljuk (ha vanlia rudat hasznlunk, akkor itt tegyk bele a tejbe). Ha felforrt, akkor lassan adagolva, folytonos kevers mellett adjuk hozz a tojssrgs alaphoz. Kis lngra tve srtsk be a sodt. Tipp: n ezt a mikrban csinltam, kb. 2 perc volt az egsz, kzben ktszer megkevergettem. Nem kellett attl flni, hogy leg az alja!

 

Nagyon finom, puha! Vigyzzunk, hogy ne sssk tl, mert akkor kiszradhat a teteje! Az aranygaluska csak frissen j!!!

 

  

A tortaformbl kivve:

A msodik keleszts utn, a sts eltti llapot:

Babapiskts mzes

Mzes laphoz: 1 tojs, 5 dkg vaj, 15 dkg kristlycukor, 2 evkanl mz, 5 evkanl tej.

Ezeket 2 percig fzzk, tzrl levve beletesznk 1 evkanl kakaport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacsk stport kevernk. Tsztv dolgozzuk, kt lapot (kb. 30*25 cm-es) formlunk belle s stpapros tepsin vilgosra stjk. Lgkeverses stben 180 fokon kb. 15 perc a stsi id.

Tltelk : 0.5 L tej, 5 dkg vanlis pudingpor. Ezt a szoksos mdon sszefzzk.

20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikevernk s a kihlt pudinggal sszekeverjk. Izls szerint rummal zestjk. /kb.1/2 dl/

20 dkg babapiskta,1 meggy aroma.

Egy tlban sszekevernk tejet egy kis rummal, s a meggyaromt, amibe majd belemrtogatjuk a babapisktt.

Az egyik lapot megkenjk a krm felvel, majd a babapisktt bele mrtjuk egyenknt az elzekben lert rumos meggyaroms tejbe, s kirakjuk vele a krmmel megkent lapot.

Majd jra krm kvetkezik, s erre a msik mzes lap.

A tetejt thzzuk olvasztott csokoldval, s a htbe rakjuk msnapig. Csak msnap szeleteljk, mert addigra puhul meg rendesen a mzes lap!

 

 

 

 

Barackok

 

20 dkg lgy vajat, 25 dkg porcukorral elkevernk. Adjunk hozz 1 egsz tojst, 1,5 dl tejet s 8 dkg lisztet, amiben 2 teskanl stport elzleg elkevertnk.

Ezt a folykony masszt egy rig pihentessk a konyhban. (nem htben)

Utna keverjnk hozz 70 dkg lisztet s kzzel dolgozzuk ssze, gyrjuk tsztv. Gmblygessnk kicsi golykat a tsztbl, s stpapiros tepsin, forr stben sssk vilgossrgra. n a golykat sts eltt tenyrrel egy kiss lelaptottam. Nagyon vigyzzatok, hogy ne ssstek tl a golykat, mert akkor utna mr szraz lesz a sti. ppen csak egy kis sznt kell kapnia stskor.

Ezutn a stbl kivve, mg melegen egy kssel vagy kvskanllal kivjtam a flgmbk kzept.

A tltelkhez egy fmednyben 20 dkg vajat gz fltt, 3 egsz tojssal s 6 dkg cukorral krmm fzznk. Adjuk hozz a kivjt flgmbk kzept, rumot s egy ppos evkanl baracklekvrt. Sznezzk meg kakaporral. Tltsk be a barackokat s illesszk ssze.

A sznezshez a piros s a zld telfestket egy kevs langyos vzben feloldjuk s ecsettel fessk be a barackok egyik oldalt elszr pirosra, majd forgassuk azonnal kristlycukorba. Majd ezutn a msik felt pedig zld sznre s szintn cukorba.

Nhny tipp: a flgmbk kivjst fontos, hogy mg melegen vgezzk! Ha pr el is trik belle, nem gond, mert j lesz a tltelkbe.

Nem szraz, finom omls! Dsztshez zld levlkt, vagy szegfszeget is hasznlhatsz.



Boszorknypogcsa / Lajos Mari recept


10 dkg di, 1 citrom, 25 dkg lgy vaj v. margarin, 15 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 4 tojssrgja, 1 tojsfehrje, 10 dkg baracklekvr

A dit durvra sszevgni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a hjt, levt kinyomni, tszrni. A stt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhj s l, egyenknt hozzadni a srgjt, majd tbb rszletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel tbb kell hozz, mint ez elrt; jl formzhatnak kell lenni a tsztnak).

Dinyi adagokat kiszaggatunk, kzzel golyv formljuk, majd a kiss felvert fehrjbe, majd diba forgatjuk (elg csak a tetejt). Tepsibe rakjuk (nem tl kzel egymshoz), s ujjheggyel a kzepbe lyukat frunk. Max. 15- 20 percig stjk, szp vilgos sznre. Kivesszk a stbl, majd azon melegben a kis krterekbe savanyks lekvrt tesznk. Fmdobozban trolhatjuk, de mindegyik emeletre tegynk stpaprt, hogy a golyk ne ragadjanak ssze. Ha kicsivel tbb citromot tesznk bele, kellemesen pikns, kiss savanyks z stit kapunk.

 


Bounty szelet

 

30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 8 egsz tojs, 1 cs. stpor, 1 cs. vanlis cukor citromhj, 1 cs. vanlia z nem fzs pudingpor, kakapor, 4 dl tej, kkuszreszelk

Elksztjk a fzs nlkli pudingport 4 dl tejjel.

A margarint gpi habvervel simra keverjk a porcukorral, egyesvel hozzadjuk az egsz tojsokat, majd a van. cukrot s a reszelt citromhjat. A stport a liszttel elkeverjk. A tojsos masszhoz keverjk a stporos lisztet.

Ennek a massznak a negyedt kln vesszk s kakaport szitlunk bele.

A srgn maradt masszt a stpaprral blelt tepsibe ntjk, rkanalazzuk a kakas masszt s mrvnyozzuk. Ennek a tetejre osszuk el a pudingot s azt is mrvnyozzuk (n villval csinltam)

180 fokon kb. 30-35 perc alatt kszre stjk. A stbl kivve, mg forrn szrjuk meg bven kkuszreszelkkel. 36*27 cm-es tepsiben stttem.

Ha nagyon krmesre szeretnnk, akkor keverhetnk 2 pudingot 8 dl tejjel is!

Nagyon finom, puha, omls kevert tszta.


Bounty szelet  II.

Tszta: 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 tojs, 12.5 dkg margarin, 1 cs. Stpor, 1 ek. kaka

Kkuszos tltelk: 6 tojsfehrje kemny habja, 25 dkg porcukor, 25 dkg kkuszreszelk

Srga krm: 6 tojssrgja, 3 ek. Liszt, 3 dl tej, 12.5 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 db tcsokis tortabevon

Elkszts:
A stporos, szitlt lisztet sszemorzsoljuk a margarinnal, hozzadjuk a cukrot, kakat, tojsokat, s sszegyrjuk. 2 lapra nyjtjuk. Az egyiket kikent, lisztezett kzepes tepsibe fektetjk. A kkuszos tltelk hozzvalit sszekeverjk gy, hogy ne trjk ssze a habot, rntjk a tsztra. Erre jn a tszta msik fele, s elmelegtett stben kistjk.

A kihlt tsztra jn a srga krm: Ehhez a tejet felforraljuk, felntjk vele a liszttel, cukorral elkevert tojssrgjt, s srre fzzk. Ha kihlt, elegytjk a habosra kavart Rmval. Tetejt tortabevonval lentjk.

 

 

Burkifli

 

Hozzvalk: 1 csomag bolti leveles tszta

Tltelk: 2 db tojsfehrje, 12 dkg cukorral felverve s sszekeverve 6 dkg dival s kevs fahjjal.

A tsztt tglalap alakra kinyjtjuk.

Hosszban 3 rszre osztjuk. A felvgott rszek fels felre rhelyezzk a dis–habos masszt. Feltekerjk ket. Lekenjk tojssal. Vgl a cskokat megfelezzk s kifli formt formzunk belle. A tetejt darlt dival szrjuk. 6 db kifli lesz belle.

 

Elmelegtett stben 200-220 fokon stjk.

 

 

 

 

Darzsfszek ( Latsia )


2 dkg lesztt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzadunk 2 tojs srgjt, 15 dkg margarint, egy csipet st s 40 dkg lisztet. Jl kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjk. Kels utn kilisztezett nyjtdeszkra bortjuk a tsztt, s 1 cm vastagra, tglalap alakra nyjtjuk. 10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra kevernk, s a kinyjtott tsztra kenjk, 10 dkg durvra trt dival megszrjuk s feltekerjk, mint a bejglit. Majd 3 cm szles darabokra vgjuk s kivajazott tepsibe lltjuk, egymstl 2 cm tvolsgra. Ezutn 30 percig meg kelesztjk, majd kzepesen meleg stben stjk. Kzben 5 dkg cukrot, 1 dl tejben feloldunk, hozztesznk 1 csomag vanlis cukrot, s ezzel meglocsoljuk amikor mr pirulni kezd. Ezutn mg 15 percig stjk. Ha elkszlt, stemnyes tlra szedjk, vanlia sodt knlhatunk mell.

Anyukm megjegyzsei: darlt dival csinlja, nem darabolttal, amikor a feltekert nyers tsztt felszeleteli, gy teszi a tepsibe a tekercseket, hogy a vgket picit aljuk hajtja, ettl a sls kzben kiszivrg cukros di nem g oda.

Latsia:
- a tsztjnak igen lgynak, de azrt dolgozhatnak kell lennie. - ha tl lgynak rzed, nyugodtan tegyl bele meg egy kis lisztet, semmit nem ront rajta, - s locsold meg felttlenl sls kzben /amikor pirulni kezd / azzal a cukros tejjel, mert nagyon finom lesz tle!

 

 

 

 

Dis hkifli

Hozzvalk: 30 dkg Rama stmargarin, fl citrom reszelt hja, 1 db tojs, 2 db tojssrgja, 20 dkg darlt di, 20 dkg porcukor, 50 dkg finomliszt, 1 csomag vanlis cukor, porcukor a szrshoz.

Elksztse:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzadjuk a tojst, a tojssrgkat, cukrot, vanlis cukrot, a darlt dit s a reszelt citromhjat. A tsztt sszegyrjuk, s 30 percre hideg helyre tesszk pihenni. Ezutn lisztezett deszkn kinyjtjuk, korongokat szaggatunk belle, melyeket kifli alakban sszetekernk.

Stpapron elmelegtett stben 10 percig stjk 180 C fokon. Mg melegen kristlycukorba vagy porcukorba forgatjuk.

 

 

     
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     
Szmll
Induls: 2007-12-05
     
ra
     
G-mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
     
Naptr
2025. Mjus
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     
Webruhzaim
     
Weblapjaim
     
Partnerprogramok
     

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!